V.7+2

Jepp idag är jag i v.7+2 som det står i rubriken.. alltså är jag i v.8 :) Tiden går fort. Tar en bild på magen varje vecka och märkte en konstig sak, magen har blivit mindre!?
Ska lägga upp första bilden från när jag plussade (v.5+0) och den senaste (v.7+0) och den andra är mycket mindre. Antingen har lite av svullnaden gått ner eller så har bebis försvunnit? Hoppas verkligen inte på sistnämnda!! :´(

v.5+0

v.7+0

Tycker detta är väldigt märkligt.. men får prata med BM sen den 7september när vi ska dit på inskrivning. Sen efter den dagen så får man boka in en middag med föräldrarna, kanske. Om det då går vägen :) Och att man inte får några tråkiga nyheter.

Jag har ialla fall börjat känna av extrema lukter, mår illa så in i! På jobbet har vi en kartong med massa teér och den kan jag knappt gå förbi, eller gå in i det rummet där den är i.. för det luktar såå skarpt! Sen idag när jag jobbade och skulle bre på majonnäs på mackorna, alltså jag höll på att kräkas!! Har även en kycklingröra som vi har till mackor som det är en hel burk majonnäs i och jag kan inte ens öppna kylskåpet där den står.. usch! Hur ska jag klara detta? Kunde inte ens äta min lunch pga mitt illamående så det jag åt till lunch var en chokladboll.. väldigt nyttigt ;-) Men sen åkte vi till sambons farmor och farfar och där fick vi nygräddade pannkakor och sylt.. och det gick ner :D Mumsmums!
Nej nu ska vi kolla på film och äta godis, hehe! Gottgottigottgott ;-)

Allmänt

Jag och älsklingen tänkte berätta den glada nyheten till helgen! :D Ska bjuda våra föräldrar på någon god middag och sedan ge dem presentkorten! Längtar jättemycket. Hihi.

Igår var vi på  kräftskiva här på gården. Mamma och pappa var där.. så pratade vi om svininfluensan, så sa hon att "jag o pappa kommer få vaccin före er". Så jag bara.. "jaså, men jag har hört att det går först till gravida". "Men du är väl inte gravid?" Hihi.. vad skulle man svara på det? ^^ Så neeeejdå.. inte alls ;-) Så vi bestämde oss för att vi ska berätta det nu till helgen som kommer.. ingen av oss kan hålla det hemligt längre. Idag är jag i 6+3.

Imorgon ska vi byta bil! Har en sedan nu, men nu blir det en kombi. Saab 9-5, superfin! Så vi ska byta med killen rakt av, lite handpenning emellan dock. Men han ska ta våran bil och vi hans. Perfekt! Slipper man oroa sig för att vara utan bil.

Ska gå och lägga oss nu med, är såå trötta! Har ju jobbat hela helgen plus några dagar nu i veckan. Så det ska bli skönt att få sova lite nu. Är ju ledig imorgon så då kan man sova ut lite längre :P Hehe!
Sov så gott, gott folk!

Onsdag

Idag är det onsdag  och jag är nu i v.5+6.. Tiden går otroligt fort men ändå för sakta! Vill att jag ska vara i 18-19 för att kunna göra ett UL så man kan se den lille. Vill även höra hjärtljuden.
Igår gick jag ner på stan för att få lite frisk luft, gick då in på Måndala och pratade med hon som jobbar där, hon kan mycket om sianser, meditation osv. Så jag köpte en änglapingla, fick höra historien bakom den och så fick jag en föreläsning om vad jag ska undvika under graviditeten.. Typ datorn och mobilen :P Det kommer vara svårt, men jag ska försöka att sitta mindre vid datorn än vad jag gör nu för tiden. Blir ju bättre när jag är tillbaka på jobbet efter ledigheten.
Sedan gick jag även in i en sybutik och köpte ett läderband som jag ska ha till Bolan :) Plingade så fint och tyst.

Idag ska jag möta syster så ska vi gå ner och sola lite nu innan man börjar jobba och hösten börjar komma. Det är ju så himla fint väder ute idag så då måste man vara ute en stund. Så vid 13.20 ska jag ta bussen ner och möta upp henne, sen ska vi gå bort mot stranden och sooooola! Skönt. Sen vid fyratiden kommer älskling och hämtar mig så ska vi kolla på ny bil, han har hittat en kombi som han är sugen på. Behövs ju sen så man får plats med barnvagnen. Får se om bilhandlaren kan tänka sig att byta in den bilen vi har nu så betalar vi mellanskillnaden, det är ju enklast och smidigast. Även om man förlorar på det men det är så krabbigt att sälja bilen privat nu. För då kanske man inte säljer den så snabbt som man vill.. Så står man där med två bilar.. eller ingen bil! Så det tycker jag iaf. Men vi får se, kanske inte ens gillar denna bilen vi ska kolla på. Det återstår att se.

Nej nu ska jag nog plocka undan frukosten och sätta igång diskmaskinen.
Ha en bra dag, kanske uppdaterar sen :)

Uttråkad

Sitter här hemma, glor på tvn. Kan inte sova länge om dagarna längre.. Brukar annars kunna sova till 10-tiden, men vaknar alltid innan 9 numera. Det är väldigt frustrerande eftersom jag älskar att sova! :D Sen är jag ju ledig till fredag, så jag har ju inte så värst mycket att göra om dagarna heller. Tvätta kan jag ju inte göra varje dag, inte städa heller. Hinner ju inte bli så värst smutsigt precis. Så man sitter i soffan med datorn i knäet och har tvn igång hela dagen! Känns väldigt trist.. om jag skulle våga ta för mig mer så skulle jag vilja gå ut mer, promenera osv.. Men jag vill aldrig göra sådana saker själv. Vill alltid ha någon med mig, men det går ju inte alltid. Måste lära mig att bli starkare inombords. Skulle vilja ha ett intresse som alla andra.. Vissa ScrapBookar, tränar, umgås med vänner.. Jag känner liksom inte så många.. kan erkänna att jag inte har någon riktig sann vän som jag kan känna mig säker med. Dem jag haft har försvunnit efter ett tag.. pratar skit om en och sviker en hela tiden.

Känner mig även lite orolig för att gå tillbaka till jobbet, just för att det är tunga lyft när varor kommer tex. Och då blir det fulla läskbackar att bära uppför en trappa. Eftersom jag aldrig vart gravid innan så vet jag inte hur farligt det är egentligen. Man vill ju inte riskera något heller.. Skulle vilja prata med chefen och förklara, men vill ju inte att hon ska få veta före mina föräldrar. Jag får se hur det känns på jobbet först.

Nej nu har jag klagat lite.. Blir lätt så när man är uttråkad och inte har något att göra, då tänker man ganska mycket.
Uppdaterar kanske senare ikväll.. får se om det har hänt något nytt då :)
Förresten, jag börjar bli ganska trött på att behöva gå upp mitt i natten på toaletten nu.. man blir ju helt slut på dagen och man kan ju inte sova för mycket på dagen heller då, för då kan jag ju säkert inte sova på kvällen :P Vilket dilemma! Haha!

Ha en bra dag!

Tankar och så vidare

Idag gick jag ner på stan, mötte syster efter en stund. Skulle göra lite ärenden innan hon kom, så jag gick runt hela stan för att leta efter Bola som jag skrev om i förra inlägget.. hittade inte det någonstans! Gick sedan in på en riktig smyckesbutik, hittade precis en sådan jag ville ha.. men den skulle kosta 599kr för bara kulan! Och det ingick inte ens en kedja till det. Helt sjukt! Så det får nog bli att jag skickar efter det ifrån Bluebox. Kostade inte så värst mycket heller. Men sedan så gick vi till apoteket, köpte en salva/kräm som är till för torr hud.. läste även i ett forum att den ska vara bra för bristningar också. Så tänkte då är ju det perfekt för både rumpa och mage om den funkar på mig :D Kostade typ 55kr för 100ml, tycker inte det var så dyrt. Letade även efter vitaminer där typ som "Mitt Val Kvinna" men dem var väl lite väl dyra för mig.. Får kolla med min barnmorska sen vilka hon tycker att jag ska ta. :)
Bolan som jag kommer skicka efter blir nog en slät kula istället, den som jag la upp bilden på i förra var den dyraste av dem alla.. tyvärr :/ men en slät kan vara väldigt fint också :)
Innan jag tog bussen hem gick vi in på Bokia.. Sa till syster att jag vill börja pyssla ;) Men anledningen till att jag köpte det jag gjorde är ju för att göra två presentkort till våra föräldrar ju :) Men det kunde ju inte jag säga till henne. Så det blevv två stycken beiga vikta kort, ett paket med färgpennor (blyertspennor) sen även några slags tejpdekorer. Tejp med en snygg kant typ.. jättesvårt att förklara, men kommer ta en bild sen på presentkorten när dem är färdiga :) Tror det kommer bli superfint.. den enda jag är orolig över är att jag textar inte alls snyggt! Får öva mig innan eller så får jag se om jag kan hitta "schabloner" eller liknande som jag kan ha som mall till att få snygga bokstäver osv ;) Man får ju fuska lite om man kan. Ja, jag tror detta blir bra. Längtar så otroligt nu till MVC.. vill höra den lilles hjärta slå! Kommer nog komma tårat ifrån både mig och killen kan jag tänka mig.
Nej nu ska jag nog avsluta här för ikväll. Återkommer kanske imorgon om det finns något nytt att berätta.
Auf Wiederzein.


Caress 100g, 55kr på Apoteket

MVC

Godmorgon. Hade ställt klockan på 9 för att ringa lite samtal. Men som vanligt numera så vaknar jag tidigare än klockan och eftersom jag har svårt för att somna om så struntade jag i det. Började ringa till ortopeden för att avboka den tiden till honom, det var inga problem alls. Sen försökte jag få tag på MVC, det var svårt! Lååååång telefon kö och det var ganska drygt. Men när jag väl kom fram så pratade jag med en jättetrevlig barnmorska, så vi bokade in en tid den 7/9 klockan 13.00. Så då ska vi dit, skriva in oss, ta lite prover osv. Hoppas även att man får lyssna på bebis hjärtslag! Vill höra det så man kan förstå att detta är på riktigt! Kan ännu inte förstå det. :(
Igår gick vi och la oss vid 22-23tiden.. låg och pratade lite som vi brukar. Somnade ganska fort sen, men vaknade första gången vid 1.30 ungefär.. toabesök. Sedan nästa gång vid 4.30 för ännu ett toabesök. Så himla jobbigt att behöva vakna så många gånger för att gå på toa. Men det är väl sånt som hör till ;)
Längtar tills man kan känna första rörelserna där inne.. har läst att det tydligen ska kännas som att det är en fisk som är därinne och sprattlar :D Låter rätt kul, hoppas bara att man märker av det!
Ska ner på stan sedan för att köpa lite extra vitaminer att ta nu under tiden, jag äter ju inga grönsaker eller så  mycket frukt så jag missar ju endel vitaminer och det vill jag inte göra om det kan skada det lilla grynet! Ska även inom en butik vi har i stan för att se om dem har Bola, eller Änglapingla som det även kallas. Tycker det låter så himla mysigt, ett halsband som hänger över magen och när bebis är i ca v.20 så kan h*n höra ljudet av halsbandet (som har en pingla i sig) och sedan när den lille är född så kan den relatera det ljudet igen. Så det ska tydligen vara en lugnade effekt på dem, så den kan man ha över spjälsängen sen. Lägger upp en bild på det sen så ni får se vad jag menar :)
Idag är jag på v.5+4 alltså är jag i v.6 redan, på torsdag går jag in i v.7! :D Helt otroligt vad tiden går fort redan.. Längtar efter att få en mage som syns.. nu är det ju mer en fläskmage som jag haft innan ;)
Nu när vi har fått en tid till MVC så kan vi äntligen boka in en tid till middagen som vi tänkte bjuda våra föräldrar på för att berätta detta! Så jag ska göra presentkort att ge dem under/efter middagen där det står: "Med detta presentkort berättigar Er till ett barnbarn, beräknat att komma April -10" Gud vad jag längtar att få se deras miner!!!! Jag tror mamma och svärmor kommer att få lite tårar.. även pappa med kanske, han som är så känslig. Men jag ska inte säga nåt, det lär jag med få! Syskonen får veta sen efter att föräldrarna fått veta. Vänner får dröja lite tror jag tills den oroliga tiden är över, man vill ju inte behöva berätta för hela vänskapen sen igen om det skulle hända något som inte ska hända.. *peppar peppar ta i trä*.

Ja nej nu är jag nog tom just nu på saker att skriva, men det kanske kommer fler positiva saker under dagen.. kanske även uppdaterar när jag vart på stan. Hoppas att jag får tag på halsbandet bara!
Ha en bra dag.


(Bilden är klickbar)

Här kan ni läsa mer om smycket.

Lördag

Imorse när jag vaknade så gick jag upp och gjorde ett test till, för jag kan inte riktigt förstå att jag är gravid. På förpackningen stod det att det skulle ta 5min innan det visade, men bara nån sekund efteråt så lös det ett starkt rosa streck. Så jag är faktiskt gravid på riktigt! Vill bara skrika det rakt ut så alla får veta! Vill inte behöva vara anonym på bloggen längre, vlll skriva ut vem jag är och ge familjerna adressen så dem kan läsa sen hur allt går :) Åkte och hälsade på en släkting idag, det var himla trevligt. Så jag har haft en bra dag idag, sitter just nu och kollar på tv medans jag käkat lite varma mackor eftersom killen inte är hemma än, så det blir sen middag. Var sååå himla hungrig när jag kom hem, åt liksom frukost vid halv 10-tiden och har inte ätit något förrens nu vid 4tiden. Så bebis var väl säkert hungrig ;) Inte för att den är så utvecklad än så man kan kalla den bebis, men det är ju ändå vårt lilla gryn :) Funderar på när man ska berätta det för familjerna.. om man ska bjuda våra föräldrar på middag kanske när det är dags.. men man vill ändå ha någon anledning till det. Om jag är i v.6 nu (alltså 5.2) så kan man iaf vänta 5veckor till innan man kan berätta det. För man brukar väl säga ungefär v.12? Men sen får man ju se sen hur mycket magen växer innan så kanske man får berätta det tidigare. Ganska svårt det här.. men spännande! Igår när vi låg i sängen och pratade lite så sa han att han kände på sig att det skulle bli en tjej.. en Elin sa han då :) Lite tidigt kanske att bestämma namn nu, men att höra honom säga ett namn såhär snabbt kändes väldigt bra. Man är ju alltid lite orolig för att han kanske inte riktigt känner samma tankar som mig. Men det har han nog då :) Sa även att han längtade efter det nu, och vi "planerade" hur vi ska möblera om i sovrummet för att få plats med barnsängen. Måste nog ta väck lite saker, slänga eller antingen sälja. Måste även köpa en garderob av något slag för att få plats med alla kläder den lille kommer få :)
Jag såg en tjej på bilddagboken som sydde jättesöta nallar, eller det var väl mer hon virkade.. Så jag ska beställa en sådan av henne, en gul kanin tror jag det blir.. eller kanske grön? Så svårt när man inte vet kön innan på barnet och jag vill helst inte ha rosa till tjejen eller blå till gossen. Så det ska vara något som passar vem som. Så ska kolla med killen med vad han säger, hon skulle väl bara ha 150kr eller liknande. Så det blir väl grynets första nalle skulle jag tro :)
Nej nu ska jag  nog avsluta det här inlägget, känns som det blev mest lösprat. Men skönt att kunna skriva av sig lite, även om ingen läser den änsålänge. Men då kan jag få ur mig allt som jag vill få ut :)
Ha en bra dag!

Utflykt

Idag skulle killen till sjukhuset på en undersökning av sina handleder. Och då passade vi på att gå upp till röntgen som jag ska till om två veckor. Ska göra en scintröntgen för att se vad som är fel med mina ben. Tänkte liksom på hur det funkar om man är gravid och ska röntgas. Och sköterskan på röntgen sa att jag nog borde avboka den tiden eftersom den inte kan vara bra för fostret att utsättas för strålningen. Hon sa även att "Ja, har du väntat i 3år så kan du vänta lite till". Men guuud! Jag blir så trött, visst jag vill ju inte utsätta fostret för något såklart, men jag har väntat så himla länge på att komma vidare med en utredningen pga min benvärk. Och nu när man väl fått en tid så kan man inte gå dit. Hmm, jaja.. Får väl göra som hon sa, ringa dit när jag väl slutat amma. Det var väl det jag hade idag att skriva om.. Ska bara tillägga att jag har sjukt ont i brösten nu! Kan knappt nudda dem alls, det skaver liksom lite när dem nuddar bhn. Men det är bara till attstå ut :)
Ska förresten inhandla lite vitaminer och se om vi har något som heter Bella Belly Butter, som man smörjer in magen med så man kan slippa bristningarna. Om det funkar vet jag inte, men man kan ju alltid testa, kostar ca 120kr.


Jaha, nu ska jag fortsätta kolla på TVn. Ni får ha en bra kväll.

Välkommen

Välkommen till min nya blogg, här kommer jag skriva av mig lite om mina tankar som ung och gravid :)

Jag och min sambo har försökt bli gravida sedan slutet av februari -09 och idag, äntligen!! Skulle fått min mens idag, men eftersom jag haft gravidsymptom så testade jag mig direkt på morgonen och på det stod det "Gravid". Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men lycklig var jag iaf! Ringde killen direkt och berättade, ville egentligen överraska honom tills jag kom hem ifrån jobbet men kunde inte hålla mig så länge, och han blev ju helt stum i telefonen! Men det är iaf efterlängtat nu. Så imorgon så får jag väl ringa till MVC och boka en tid för ultraljud. Känns helt overkligt änsålänge, kommer väl mer tankar/känslor när magen väl börjar synas. Och även när man kan berätta för familjen. Har tom bestämt hur vi ska berätta det för dem ;) Så vi får väl se hur länge man orkar vänta med att berätta för dem.


Tog en bild direkt efter att jag plussade :)

Ja, detta var då mitt första inlägg av många förhoppningsvis. Skriver när jag har mer att berätta :)
Tack för mig!

RSS 2.0