v.30

Har inte kunnat uppdatera här för det har varit segt med inloggningen.. drygt! Men nu kommer det en bild på magen iaf.
Inte mycket har hänt sen sist, Malin och Fibban har varit här och glott på film. Blev Saw 6, rätt okej faktiskt.
Blir nog sängen snart, ögonen vattnas för att dem är så trötta. :P

Vi ska renovera sovrummet snart, så vi håller på att komma överens om färger vi ska ha. Jag tycker en mörklila fondvägg med antingen grå/silvriga väggar vid sidan om, eller annan ljus färg. Men det är så svårt att komma överens om sånt, men vi får kika lite närmre på tapeterna jag hittat och se om dem passar ihop i verkligheten. Inte alltid det stämmer överens med bilden på datorn. Vill komma igång med sovrummet snart, även om jag inte kan göra så värst mycket men det är skönt att ha det gjort nu innan den lille ploppar ut. :) Sen kommer det inte att gå. :P

Nej nu blir det att göra sig iordning för sängen, ta min dagliga Gaviscon och lägga huvudet på kudden för att falla in i en skön sömn, haha! Sover så otroligt bra numera. Vaknar inte en enda gång på natten för att gå på toa ens!? Rätt ovanligt, men jag gick nog bara på toa mitt i natten i början av graviditeten, typ fram till v.15-15 kanske. Sen nu vaknar jag när jag ska och då går jag på toa och då är det inte ens en sprängfylld blåsa så jag behöver aldrig springa till toan iaf.. :P Ibland har man tur, om man kan kalla det tur? Haha!

29+0

Sov så gott så får vi se när jag uppdaterar nästa gång.
Puss och Kram!

Praktik

Igår började jag på Esprit, praktik under 4-5veckor. Det är himla trevliga tjejer som jobbar där, jag trivs jättebra och kom snabbt in i jobbet. Inte så värst mycket man behöver kunna eller så, men allt har gått bra. Finns inte så mycket att skriva om just nu, mer än att jag packar upp kläder, larmar, viker, hänger osv. Ska väl försöka lära mig stå vid kassan med, men det får jag ta senare, nu i början är det ju alltid jobbigt om det skulle bli något galet, man är nervös och väldigt ny på allt. :)

Imorgon är jag ledig och ska tvätta. Det behövs nu kan jag säga, på bara några dagar blir det överfullt i tvättkorgarna. Så jag får nog gå två gånger med allt, jobbigt att ta allt på en gång. Vill inte anstränga mig för mycket heller, känns i magen. :(

Bebis sparkar nu hela tiden, mycket när jag står och går men ännu mer när jag ligger ner på rygg eller sidan. Härligt att se magen hoppa. För någon kväll sen så låg Rille i mitt knä med huvudet mot magen, så frågade han om det var jag som rörde på mig så mycket eller om det var bebis. Haha, så bebis sparkade han i huvudet hela tiden. Mys!

Vi har renoverat våran garderob nu klart iaf, himla skönt att ha det gjort. Förvaringen blev kanon och man kan liksom hitta det man ska osv. Snart blir det sovrummet som ska göras iordning, vi vill gärna ha det klart innan bebis kommer. Så under den tiden kommer jag nog sova hos Mia, för jag kommer aldrig kunna sova i vardagsrummet med akvariepumpen som låter och sen när han går upp klockan 6. Sen ska jag gå upp vid 9, så då kommer jag vara helt död! Så hon är snäll och ställer upp som extra boende åt mig. ;) Hihi.

Imorgon ska jag även möta Mia, umgås lite under dagen. Se om bebis vill sparka något då, hon har ju inte fått känna av det än för den lille är ju lite blyg när andra kommer med sina händer. :P Men det kommer väl, nu är det ju hårda sparkar hela tiden så man kan inte undvika det.

Nu ska jag gå och lägga mig, fruktansvärt trött! Gick även och la mig vid 22 igår med och sov till 9, skööönt!
Ha en bra kväll.

Puss och Kram!

v.29

Idag är det en ny vecka och en vecka mindre att vänta på bebis (förhoppningsvis). Men har ju alltid känt på mig att jag kommer föda förtidigt. Men sen vet man ju inte när den vill komma.. ;)

Pratade med min coach på Arbetslivs Resurs precis och hon har gått upp och pratat med chefen på Esprit, där jag kommer praktisera och han hade bara sagt massa positivt om mig. :D Så han verkade gilla mig iaf, det är ju alltid nåt. Så hon skulle fixa några papper så kan jag få börja redan på måndag nu! Tänk vad snabbt allt går, och då kommer nog tiden gå ännu fortare fram till BF. Ska få vara där i ca 4-5veckor, tiderna skulle chefen och jag diskutera fram själva. Så det är ju skönt, så då känner man efter en vecka om man kan va där längre eller kortare dagar. Jag har ju ganska ont i bäckenet efter bara några timmar på stan. Men det återstår att se då.

Ska se om jag och Rille ska åka och veckohandla idag istället för på måndag, eftersom det är lönedag så är det nog inte så roligt att gå runt på CityGross då. Så vi tar det nog idag istället, måste ändå handla mat till idag.

Slänger upp en bild på magen som vanligt.


28+0


Eftersom jag uppdaterat nu några gånger på sista tiden så har jag inte så himla mycket att skriva om idag. Men det blir säkert ett inlägg på måndag när jag kommit hem, om jag orkar.

Puss och Kram!

Underbar dag!

Idag har det varit en helt underbar dag! Jag och mamma gick ner på stan vid halv 2 tiden, gick till Leksakshuset för att fråga om praktikplats men det kunde dem tydligen inte erbjuda mig. Konstigt nog!? Men sen gick jag vidare, in på Ica och köpte en Marabou Mjölkchoklad, haha! Har ju vart sugen på choklad hur länge som helst nu. Sen gick vi vidare till Lindex, men dem kunde inte heller erbjuda mig någon plats eftersom dem redan hade några där nu. Gick sedan in på Esprit, inget ställe jag tänkt på innan men testade iaf. Pratade med Jörgen (personalansvarige) och han var väldigt positiv för en praktikplats.  Så vi stod och snackade en stund, jag berättade att jag ska ha barn i april och han verkade inte negativ till det heller. Så nu är det upp till AF att fixa detta, jag ska väl bara springa runt med papper till ställena så det kan bli underskrifter osv. Känns jättebra att kunna göra något nu under 1månad ungefär innan bebis kommer! :D

Sen när vi gick hemåt, glad och helt i extas.. gick jag inom Motiva, för Rille har berättat att dem ska börja med gravidyoga, något som jag velat testa på. Men jag har aldrig tänkt att jag har pengar eller så till det. Men så gick jag dit, dem börjar på söndag och kör 10veckor frammåt. Kostar 599kr för 10ggr, men det känns dumt att binda upp sig på 10veckor då jag inte vet när bebis kommer exakt, så tar jag och betalar för varje gång jag går dit, blir 70kr/gång. Inte så värst farligt! Så nu ska jag bara se om jag har några träningskläder som passar magen, haha! Ska bli himla kul! Längtar så otroligt mycket efter allt nu! Känns som att allt löser sig för mig.

Nu sitter jag här, bloggar och äter vindruvor och kryssar för på en lista över saker som vi köpt till bebis och vad som behövs osv så man har det uppstaplat så man inte missar något. :) Ska väl börja med maten snart, börjar bli ganska hungrig. Rille kommer väl hem snart med, skulle bara inom Jem&Fix för att köpa tejp.

Puss och Kram!

BM-besök

Vid 11 så hade jag tid hos bm, så mamma hängde med dit. Satt och pratade lite, frågade hur jag mådde osv. Och jag kan ju inte klaga precis, det enda jag har nu är sura uppstötningar just nu, visst det är sjukt jobbigt men jag får stå ut. Är ju inte så länge kvar tills den lille kommer. Sen så lyssnade vi på hjärtat, låg på 152s/m och det är jättebra! Mätte magen och den har blivit 4cm större sen sist så nu är mitt SF-mått 26cm. Vägde mig innan gjorde jag också, och jag har gått upp 5kg allt som allt! :D Visst mot slutet kanske det blir mer, vad vet jag. Men tror inte det. Jag är glad iaf att jag inte gått upp så himla mycket. Mitt blodsocker var bra och blodtrycket.
Började med mina nya järntabletter idag, bytte ifrån kapslarna till brustabletter istället för jag har svårt att svälja dem kapslarna. Man skulle ta ett halvt glas vatten med den och när jag drack det så fick jag fruktansvärt ont i magen, kändes som att jag skulle behöva springa till toan och spy! Usch! Hoppas inte det blir så imon med, för isånna fall kan jag nog inte ta dem mer, får väl köpa kapslarna och sen hälla ut det i jordgubbskräm som jag gjort innan.

Efter besöket så visade bm vart man skriver upp sig för FUB. Så jag satte upp mig och Rille den 8mars, 15mars och 22mars. Alla dagarna är det mellan 13.30-15.30. Dumma tider egentligen, men vi hoppas att det löser sig med jobbet för Rille. Chefen kan ju inte neka honom till ledighet iaf.

Idag tvättade jag mellan 12-16, mamma hjälpte mig ner med tvätten, sen satte jag igång det, blev endast två maskiner. Så när jag sattit igång dem så gick jag bort till mamma och pappa för att käka lunch, hon hade gjort pannkakor.. mycket gott. :) Satte upp mig på fredag igen för att tvätta, känns skönt att tvätta 2gånger i veckan för då hinner det inte bli så mycket. Sen gör jag ju inte så himla mycket annat om dagarna så då kan jag lika gärna tvätta. Den nya tvättstugan dem gjort kan man ju tvätta nästan varje dag i och hela dagen just eftersom folk inte vill boka sig i den. Varför vet jag inte egentligen..

Ska börja på med maten om ca 30min då Rille kommer ifrån träningen, sen blir det mer målning i garderoben. Lägger nog upp bilder på hur det har blivit sen när det väl är färdigt. Blir både före och efterbilder. Sen efter det så blir det sovrummet som ska fixas. Vill ha det färdigt innan bebis kommer. Vi ska även måla spjälsängen i svart och skriva en fin text på sängen uppe vid huvudet typ. Lägger upp en bild på hur det ska se ut och vad det ska stå. Så Mia ska skriva det snyggt i silvrig färg. Tror det blir asläckert!

Puss och Kram!


V.28

Eftersom jag skrev lite igår så har jag inte så värst mycket att skriva idag. Det händer liksom inte så mycket i mitt liv just nu, mer än att magen växer och det flaxar och buffar och trycker i den. Det verkar som att bebis gillar att ligga på högersida av magen iaf. Kan lägga upp en bild på magen där den lille trycker ut sig, skulle va kul att se vilken kroppsdel det är. :)

Idag tvättar jag, skulle egentligen tvätta 12-16 men gick ner vid halv 10 och kollade om det var ledigt och det var det, tog ner all tvätt och började. Sen gick jag ner och fixade tvätten igen, var nere vid 12 igen och tömde tvättrummet, hängde det sista i torkrummet och nu sitter jag här. Så tvätten kan hänga där till 16 och verkligen hinna bli torr. Skönt! Ska vika det som jag tog upp innan, sen ska jag nog göra lite lunch. Blir nog enkelt idag, köttbullar och potatismos.

27+0


Sne mage ;)

Nu blir det lunch och sen tvätten.
Puss och Kram!

Lite uppdatering

Bebis har hittat en nerv i magen som är himla kul att trycka på. Ajaj säger jag bara! På vänster sida av magen så känns det som att nerven bara sträcks ut och hållerpå att brista. Men det är ju som det ska va ju, så bara att vänta ut det. :)

Idag har jag varit hos mamma och pappa, fick mina fötter filade och insmörjda. Mamma fick även klippa mina naglar för det är lite svårt att göra det själv. ;) Så det är skönt att bli ompysslad ibland. Sen gick jag ner till arbetslivs resurs, berättade om praktiken jag skulle kollat upp som tyvärr inte blir av. Men sen kom vi på ett annat ställe som jag ska gå till och fråga på. Håll tummarna för mig att dem vill ha in mig bara en månad. Så himla tråkigt att bara sitta hemma nu, man vill ju ha lite rutin på vardagen så man inte faller in i massa sötsug. Visst vi har inte så mycket hemma så jag kan inte äta massa socker osv. Men när man väl har något så vill jag gå och ta hela tiden men försöker hålla mig ifrån det. Vill helst slippa den "onödiga" vikten, det är ju den som är svår att gå ner. Så vi får väl se hur det går dem sista 3månaderna. :) På lördag är det exakt 3månader till BF! Syns knappt på magen att man är så långt gången, den är ju inte jättestor. På tisdag ska jag mäta magen och lyssna på bebis hjärta igen, då får vi se hur magen växer enligt kurvan. Sen ska jag även skriva upp oss på FUB, något som vi verkligen vill gå på.

Skriver väl mer imon, eller iaf lägger upp en bild då jag går in i vecka 28!

Puss och Kram!

Fullt ös.. medvetslös?

Jag tror jag måste börja ta det lite lugnare nu. Idag har varit en jättejobbig dag, får ont i magen när jag stressar runt såhär.. men kan inte låta bli. Vill inte bara sitta hemma i soffan tills bebis ploppar ut. Vill göra nytta så Rille blir glad när han kommer hem ifrån jobbet. :)

Dagen började med att jag vaknade halv 7, mamma kom upp strax innan 7 för att hon skulle hjälpa mig ner med tvätten till tvättstugan. Ska börja tvätta där nere nu i fortsättningen, just för att elräkningen ska krympa något. ;) Så jag satte igång två maskiner, efter 40min gick vi ner igen, torktumlade det som skulle och hängde det som skulle hängas. Gick upp igen, och så tömde jag diskmaskinen, mamma planterade om blommorna. Det behövdes verkligen.. rötterna stack ut ifrån vissa nere i krukan. ;) Jag är ingen blommänniska inte! Sen så har jag dammsugit, mamma skurade golvet i hallen och i badrummet. Jag la på nytt lakan i sängen och även nya örngott, mamma fick fixa påslakanen eftersom jag orkar inte bädda hela sängen själv längre. Får så fruktansvärt ont i ryggen av att stå böjd över sängen. Det luktar i alla fall väldigt gott här nu! Hoppas att Rille märker allt man gjort när han kommer hem ikväll. När jag kom upp vid 11tiden ifrån tvättstugan så var jag såå skakis, hällde upp ett glas med vatten men kunde knappt hålla i glaset för jag skakade så himla mycket i händerna, jätteotäckt var det. Så jag tog en tallrik med några pepparkakor, syltgrotta och lite godis. Just för att få upp mitt blodsocker, så nu kan jag skriva på datorn. Innan kunde jag knappt lyfta upp datorn. Skulle även ringa och boka klipptid till Rille, men kunde inte hålla i telefonen så får göra det när jag hämtat upp det sista ifrån torkrummet. Sen ska jag boka en ny tid på fredag redan, slipper det bli så mycket att bära och inte så mycket spring. Så det får bli 12-16 för det blir väl knappt två maskiner då. Så det ska jag nog fortsätta med, tvätta två gånger i veckan. Eller i alla fall så länge jag orkar hålla på i den takten.

Nu ska jag avsluta här, gå ner i tvättstugan för det sista, sen ska jag nog faktiskt ta en tupplur på 1timme eller liknande. Måste få lite sömn, kroppen är ju inte van vid att gå upp halv 7.. Pfju!

Ha en bra dag.
Puss och Kram

v.27

Ja då var det en vecka till som gått. Magen växer och bebis rör på sig hela tiden. Kan gå i butiker och känna hur den lille rör på sig i magen och trycker ut det ena och det andra nere i buken. Känns som att den lägger hela sin tyngd utåt, hehe! En härlig men konstig känsla. Tycker även att magen ser större ut än på bilderna.. Men det kanske bara är jag. :)

Idag har jag vart på stan, gick in i en butik som jag tänkt praktisera i, men tiden kändes fel tyckte hon eftersom det kommer nytt kassasystem i mars och jag ska ha barn i april.. Så jag ska dit under mammaledigheten och snacka lite mer, himla trevlig kvinna. Så det kommer nog bli lite extra jobb och även kanske praktik till nästa år när jag är redo att börja jobba igen. Skriver inte vilken butik det var, eftersom jag inte vill förlora den chansen till jobb. Så inget illa mot er. Gick även in på Lindex med mamma och pappa, hittade ett par byxor till mamma eftersom hon hade fått presentkort av mormor nu när hon fyllde år. Så det var ju kanon. :)

Imorgon ska mamma och pappa komma upp på fika, hon ska även hjälpa mig att plantera om endel blommor här för dem är helt överösta med rötter :P Så det hoppas jag bli bra och att dem flesta överlever några dagar till. ;) Sen på kvällen ska vi på inflyttningsfest hos Malin och Jesper, ska bli himla kul att se hur dem bor nu.

På söndag ska jag göra två tårtor för vi ska på kalas 14.30 hos Rilles farmor och farfar, för farfar fyller 85 på måndag så då ska vi fira honom på söndagen istället. Så det blir en frukttårta med hallon och blåbär uppepå och sen en annan chokladtårta med banan och grädde i. Mums!

Ska nu äta lite godis, blir kanske även en film.

26+0

Puss och Kram

v.26

Idag är det v.26 som gäller. Och så är det även 2010, helt galet! Knappt 3½ månad kvar tills BF.. hoppas tiden går fort den sista perioden med, orkar inte vänta längre på henom (som Björn kallar den lille). Tror mer och mer på att det blir en tjej, många som kommenterat magen och sagt att den växer på bredden. Men ibland tycker jag den står rakt ut.. Så svårt att säga själv med. Men v får se, 16april är det ju beräknat men hoppas att h*n kommer ut tidigare. Orkar inte med värken i ryggen, är jättejobbigt. Ibland på morgonen kan jag knappt stiga ur sängen för att det gör så himla ont. Är liksom en strålande värk som går ifrån svanken upp mot ryggen.. ajaj! Har även börjat känna av foglossning "framtill" med, inte skönt!! Men som jag sa till en kompis "Bara att stå ut och vänta tills den lille ploppat ut". Då försvinner ju värken iaf ;)

Igår var det nyårsafton. Dagen började med att vi gick upp vid 9tiden, käkade frukost sen så stekte jag fläskytterfilé som vi skulle ta med till mamma och pappa. Skulle överraska henne med en trerättersmiddag på sin födelsedag. Så den skulle stekas och sedan svalna. Vi duschade och gjorde oss fina, tog med allt som skulle ner och började förbereda maten. Bredde vitlökssmör på brödhalvor och sen in i ugnen, packade in ytterfilén i smördeg och in i ugnen med potatisgratäng. Sen till efterrätt blev det glasstårta med smak av mocca och punch. Hela dagen blev kanonbra, maten blev supergod och mamma blev jätteglad för överraskningen och även för paketen.

Vid 18tiden körde vi Mia och Mats till Asarum för dem skulle fira nyår där och sen åkte vi hem för att göra iordning för kvällen eftersom vi skulle ha lite "fest" här. Ander och Bobby kom väl runt 21-30 ungefär.. ingen som var jättesugen på att festa ordentligt så vi körde lite Scene It och snackade och hade trevligt. Dem gick ut vid 12slaget och kollade på raketerna och tände på en Khom Loy, bättre med en sådan än riktiga raketer tycker jag. Jag stannade inne eftersom jag inte klarar av raketer, smällare osv. Men det gick lika bra det att vara inne som ute, tycker nyårsafton är den jobbigaste dagen på året pga alla raketer. :/ Menmen, nu är det över.

Idag ska vi göra iordning i förrådet, hoppas jag iaf. Rille vill hålla på med akvariet men jag vill ha klart förrådet snart. Vi har sagt att vi skulle fixa det under semestern, har inte varit där nere en gång och han börjar jobba på måndag. ;) Så är det hemma hos oss. Hehe! Men ska dra ner honom annars.

25+0

Hoppas att alla haft ett bra år och ett trevligt nyår.
Puss och Kram!

RSS 2.0