v.34

I fredags så var det sista dagen på praktiken, så tog med en tårta som blev väldigt uppskattad. Fick ett presentkort av dem med, tack! Kan vara bra att ha sen när lillen är ute så man kan köpa nya kläder till sig själv. :) Har även ett på H&M som jag fick av mormor i julklapp, så det blir najs sen till våren/sommaren beroende på hur kroppen ser ut. Tog en magbild på morgonen, både på sidan och fram. Ser rätt kul ut nu när naveln sticker ut helt och den är liksom på "sidan" av magen, så man kan knappt tro att jag har en navel på bilden, haha!

Igår åkte vi till Kristianstad jag och Rille, kände för en liten utflykt. Sen behövde vi ändå inom Eko för att köpa elartiklar till sovrummet. Så på stan gick jag inom H&M för att kika efter mysbyxor till mig, men hittade inga alls. Men jag köpte ett par vantar till den lille, eftersom det kan fortfarande va lite kyligt ute i april så måste ju hålla fingrarna varma. :) Sen gick vi och kikade på Hemtex och Åhlens efter gardiner som ska passa i sovrummet men hittade inga alls. Finns bara skumma mönster. Vi körde inom WalkOn Outlet med där jag hittade ett par skor som jag bara älskade! Sjukt snygga och rätt okej pris. Marco Tozzi är märket. Så jag köpte dem. ;)
Åkte ut till Elgigante för Rille behövde en hands-free eftersom han tappat bort sin. Sen åkte vi till McDonalds för att käka lite, var inte helt fel eftersom man var ganska hungrig efter en dag på stan. Åkte vidare till Eko och handlade lite smått där, fick tag på en kudde till vagnen för ett vettigt pris, även en "Näsfrida" billigt. Sen blev det lite annat smått, köpte även lösgodis till kvällen eftersom Fibban och Malin skulle komma upp och kolla på Melodifestivalen. Dock blev det inte så mycket tittande på det, blev mer prat. :) Kina och Andreas kom också upp och hälsade på, dem var på genomfärd från Karlskrona och behövde vila lite innan dem körde vidare hem igen. Så det var trevligt med massa sällskap. Efter Melodifestivalen så satte vi igång en film, Planet 51. Väldigt rolig film. :) Kan jag rekomendera.

Idag ska jag tvätta, 12-16 och Rille ska upp med lister. Får se om jag skruvar ihop spjälsängen med, är såå sugen på det! Även om Mia ska måla den sen om någon vecka så vi måste skruva isär den igen men jag vill bara ha den uppe så man kan fatta att det snart är dags. Hehe! Vill ju även hämta vagnen och skötbordet snart, men som sagt.. det får vänta.



Nu ska jag stänga ner här. Ha en bra vårdag!
Puss och Kram!

Leksaker

Igår var Mia här uppe och lämnade lite leksaker som hon köpt åt den lille. Lägger upp bilder på dem här nu.



Den första bilden är en mjuk bok med olika djur i, den andra är en fisk/bitleksak och den sista är en bok med Nalle Puh och hans vänner. :) Supersöta saker!

Idag när jag slutat så hämtade Rille upp mig, så körde vi till Coop och handlade lite. Där hittade jag även en sagobok som jag ska läsa för den lille sen. Ska bli mys att läsa sagor. :)

"365 korta godnattsagor för hela året"

Imorgon ska jag ta med en tårta till praktiken för att det är min sista dag. Hoppas att den smakar bra och att alla gillar den. :D
Puss och Kram!

v.33

Vecka 33 idag, eller 32+0. Magen växer som vanligt, bebis rör på sig mer och mer under dagen. Börjar få sina rutiner nu, så det ska bli spännande och se om den behåller dem när den väl ploppat ut.

Sitter hemma nu äntligen efter att ha sovit hos Mia nu i veckan. Vi har haft det bra, men har saknat Rille en massa. Praktiken går bra, har fått stå mycket i kassan så man lär sig den. Personalen är ju bara för goa med, ett ställe jag skulle kunna tänka mig att fortsätta jobba på. :)

Väggarna i sovrummet är spacklade, slipade och han har målat bakom elementet och på fönsterkanten. Nu tejpar han taket så han kan förlimma på väggarna. Sen imorgon blir det tapetuppsättning! Vi får se om vi hinner börjar lägga golv imorgon med, eller om det får bli på söndag. Kommer kanske före och efterbilder sen på hur det såg/ser ut.

Spjälsängen funderar vi på att ekbetsa (eller vad det heter) istället för att måla med någon färg. Blir för mycket färg om vi skulle ta svart, grön eller röd som vi tänkt. Kommer ju se ut som värsta målarburken i sovrummet annars. Sen vitt är så himla tråkigt, men vi ska kolla på Colorama vad man kan använda utan att skada den lille om h*n skulle få för sig att smaka lite på sängen. ;) Tror det kan bli rätt snyggt med eksäng?

På tisdag är jag ledig ifrån praktiken, ska till bm 9.30 sen ska jag se om det finns någon ledig tvättid under dagen. Så kunde man kanske börja tvätta barnkläderna då? ;) Längtar efter att få tvätta dem och vika ner fint i lådorna! Ska även gå igenom allt om det är något som vi inte vill ha kvar. Allt är ifrån Tradera och vissa kläder ser inte jättefräscha ut, så får gå igenom allt sen. :) Ska väl börja skriva förlossningsbrev snart med så man har det gjort, man vet ju aldrig när det sätts igång, hehe!

Vill börja handla det sista nu med, typ amningsinlägg, BH och blöjor. BH ska jag kolla på H&M's hemsida, tror dem hade 199kr/2st. Så billigare blir det ju inte. Men hur mycket större behöver man ta egentligen? Kan det räcka med 2st? Man vet ju inte ens om man kan amma och då är det ju dumt att ha köpt massa i onödan?

Är sugen på att hämta hem vagnen och skötbordet snart med, men får vänta tills början av mars iaf, så man inte har vagnen ivägen mer än nödvändigt här i hallen. ;) Sen alla småprylar köper vi nog när skötbordet står på plats eftersom det är där i vi kommer ha alla hygienprodukter osv. Nej nu får tiden gå fortare så man kan hämta hem allt! :D Vill bädda sängen så man verkligen känner att "Snart är det dags!"

Förresten, idag har Ella namnsdag så vi har grattat magen ifall det nu är en liten kicka därinne. :D

32+0

Man kan även se uppe på magen att en rumpa eller fot sticker ut lite grann, hehe. Sötunge!

Ha en underbar fredagskväll.
Puss och Kram

v.32

Det har varit väldigt mycket att göra nu dem sista dagarna så har inte hunnit uppdatera bloggen. Vi har börjat med att renovera sovrummet nu, började slita ner tapeten i torsdags och sedan fortsatte vi på fredagen.

Fredags gick jag in i v.32, magen växer med veckorna. :D Var hos barnmorskan i tisdags, mätte magen. Tyvärr så ligger den lite under kurvan nu, men hon sa att det inte är någon fara om den ligger under kurvan någon gång. Så vi ska se om den växt till sig till nästa gång istället. Sen lyssnade vi även på hjärtat som låg på 150s/m.

Lördagen så hade vi bjudit upp Emil, Linda och Wille på älgkalops och kolla på Melodifestivalen. Tyvärr blev Wille övertrött och ville inte sova så Emils föräldrar fick ta honom. Vi käkade middag, sen satte vi oss vid tvn och kollade på Melodifestivalen. Alltså jag säger bara: Skräp, skräp, skräp!! När det var slut så satte vi igång The Ugly Truth, jädra vad rolig film! Länge sen man såg en sådan.. visst man fattade rätt fort hur den skulle sluta, men allt som hände under filmens gång, ja herregud! Ni som inte sett den, se den. :)

Idag så har vi fortsattit med tapetrivandet. Började kanske klockan 11, hade en paus vid halv 2 tiden med pannkakor. Sen på det igen och vi var väl klara vid 7tiden. Käkade middag vid halv 8 och nu är det tvn. Så himla trött i benen och höfterna är jag. Fy tusan!

Har packat en väska nu med så ska jag sova hos Mia medans Rille gör klart i sovrummet, ska ju spackla och slipa så han får ha sängen i vardagsrummet ju. Så jag sover hos Mia så man kan få lite sömn. ;) Akvariet låter ju rätt mycket..

Slänger upp en bild på magen nu med. Har nog inte så mycket annat att skriva om. Blir kanske någon mer uppdatering i veckan eller så kommer en när jag går in i nästa vecka. :)

31+0

Puss och Kram!

Update

Igår var jag hos barnmorskan, lyssnade på hjärtat som låg på 150s/m och mätte även magen och den låg på 28cm. Hon visade på skärmen sen att den ligger lite under kurvan, så vi ska se nästa besök om den växt till sig bättre. Annars kanske jag får göra ett tillväxtultraljud. Mitt blodtryck vad bra som vanligt, inga andra prover togs.. konstigt nog. Men hoppas att järnvärdet är bra för det var ju ganska dåligt sist. Klarar ju inte av att dricka skiten! Det är så dumt för man måste dricka det minst 2timmar innan och efter man har ätit. Alltså måste det ha gått 4timmar mellan varje måltid och det kan ju inte jag hålla precis. Hungrig hela tiden.. men vi får se hur jag gör. Hon kände även om bebis hade vänt på sig och det hade den. :D Så den hade huvudet neråt, men vi får se om den behåller den ställningen hela tiden, för jag vill helst inte göra ett vändningsförsök. Har läst att det ska vara väldigt obehagligt och göra ont?

Efter besöket så åkte jag till praktiken, var där till 17.45 och sen åkte hem med älsklingen. Idag börjar jag 12 och slutar 18, rätt skönt med så korta dagar men det är ju så sent. Men jag får väl stå ut.. det är ju bara denna och två veckor till sen slutar jag. Tråkigt men kan va rätt skönt att vila upp sig sen eftersom det börjar närma sig dagen D med stora kliv. :D

Ja, det blev en liten uppdatering nu sen kommer det säkert ett inlägg på fredag med då jag går in i v.32!
Puss och Kram!

Då och nu

Gjorde en bild där jag är i v.12 och en i v.31. Ville se skillnaden och det är rätt stor skillnad. ;) Jag gillar min runda fina mage! :D

Det är min armbåge som syns på den högra bilden. ^^

Man kan ju inte göra annat än att älska en gravidmage!? :D

v.31

Ja då var man inne på 30+0 idag. Helt sjukt som vanligt. Magen växer och jag älskar den! Känner redan nu att jag kommer sakna den efter förlossningen, haha! Får se hur länge det tar innan man skaffar en till då. ;)

Idag är jag hemma ifrån praktiken, vaknade med spränghuvudvärk. Skrev till mamma att hon skulle ringa och sjukanmäla mig för jag orkade inte göra någonting. Så hon var snäll och gjorde det! Känns lite dumt att be mamma ringa och sjukanmäla mig, men vad gör man. :/ Så jag sov några timmar extra och vaknade lite bättre.

Gick upp, fotade magen som vanligt och sen gjorde jag frukost. Satte mig vid datorn och tvn med mackor och thé, himla gott!

Idag händer det väl inte så himla mycket mer än att jag ska vila upp mig lite. Till middag tror jag det blir hemmagjord lasagne, men inget som är säkert. Igår skulle vi haft fisk och potatis men ångrade oss och tog tacos istället. Hehe! Så vi får väl se vad det blir ikväll. :) Blir väl även någon film ikväll och lite chips till det. Mums!

Imorgon funderar vi på att åka till Colorama för att kolla efter tapeter till sovrummet. Vi har ju kommit fram till att vi kör på enfärgat iaf, alltså en fondvägg som är enfärgad så slipper vi fundera på mönster osv. Så jag är väldigt inne på mörklila, alltså inte jättejätte mörk, men ganska. Sen kanske grå till dem andra väggarna, för vitt blir nog alldeles för ljust. Så det blir nog kanon, så kanske att vi börjar redan nu i helgen med att göra iordning rummet. Vi behöver ju inte ta ut sängen än, det är bara alla andra möbler som måste ut först. För vi sätter upp wall covers så det är ju enkelt att bara skjuta in sängen i mitten av rummet och sen slänga upp det.

Vi började snacka igår när vi skulle sova om att det inte alls är länge tills den lille kommer nu! :D Runt 10veckor, med några veckor plus eller minus. Men så Rille började känna sig lite stressad och nervös nu. Så det är rätt skönt att ha det färdigt. Jag har rätt stor koll på hur vi ska lägga upp dem kommande veckorna med att köpa det sista osv. När praktiken är färdig så ska jag börja tvätta kläderna och bädda sängen. Sen vet jag inte om vi hämtar barnvagnen och skötbordet då eller om vi väntar till i början av mars. Sen när skötbordet väl är på plats, då kan vi börja köpa hygienprodukter osv eftersom det är där i vi kommer förvara dem. Sen i slutet av mars så beställer vi babyskyddet. Så det känns som att man har allt under kontroll, bara den lille inte kommer ut allt för tidigt så man hinner klart allt. ;)

Nej nu får det vara bra med text här, kommer väl knappt va någon som orkar läsa allt. Men det gör inget för det är ju mest för min skull att jag skriver här. Kan va kul att titta tillbaka.

30+0


30+0 framifrån

Det är inte jag som står snett på den sista bilden, det är magen som är sne. Haha! Sen min navel, ja den är utputad och syns knappt längre. Ser väldigt kul med tröjor över!

Ha en underbar fredagskväll!
Puss och Kram

RSS 2.0