V.25

Igår gick jag in i v.25. Som vanligt.. tiden går jättefort nu! Har drömt flera nätter och har även en känsla att jag kommer föda för tidigt och mina drömmar säger v.30 :O Hoppas verkligen inte det! Visst, den lille får gärna komma tidigare men inte så tidigt. Rille berättade även att han har drömt att bebis kommer då, hehe. Så vi får väl se.. 5veckor kvar isånna fall. ;)

Vid 13tiden gick vi ner till mamma och pappa för att ha lite julfika. Alla är trötta på julmaten så det funkar bra med bara lite fika. Det blev ris a la malta för alla förutom mig, gillar inte det så jag bredde mig två mackor istället, hehe ;) Sen var det mjuk pepparkaka, rulltårta, tryfflar som jag gjort, godis och pepparkakor och annat gott som det bjöds på. Vi alla satt och snackade en stund sen delade vi ut julklappar. Mamma och pappa fick en korg med godis/choklad av mig och Rille som var väldigt uppskattad. Vi fick en nappflaska, nappar, barnpuder och barnschampoo av mamma och pappa, sen av syskonen fick vi nappflaska och en doseringsburk ifrån Tupperware, jättefina saker. Så det var superbra grejor. Jag fick även två stycken gördlar av Kina och Andreas som man har över byxorna om inte tröjorna är tillräckligt långa, så det är kanonbra! Har många tshirts som jag kan ha men som är för korta. Så då har jag bara antingen den vita eller svarta över byxorna sen en kort tshirt över. :D
Av Rille fick jag en consealer som jag önskat mig ifrån Lancome och sen fick vi lite annat smått med. Kommer inte ihåg allt, men det är något iaf.

Vi gick hem, jag och Kina började med maten som blev lasagne medans Rille och Andreas spelade Dj Hero + Gitarr. Dem verkade ha roligt iaf. Sen käkade vi, Kina fick hjälpa mig med klädval till kvällen så det blev en tshirt som jag inte kunnat använda innan som vart för kort men nu hade jag en svart gördel till. Blev jättebra, såg ut som en extra tröja under bara. Vi fick skjuts av Andreas till Calle som skulle ha fest. Han fick en snoppkaka av oss i present ;) Lägger upp en bild på den när jag flyttat över bilderna ifrån kameran. Vi var några av dem första som var där och sen kom massa folk. Det var jättetrevligt hela kvällen och träffade nytt folk. Många som skulle fram och känna och klappa på magen dock, var ganska jobbigt men man vill ju inte säga till dem heller för då kanske dem tror att man är aggressiv. :P Men sen vid 23tiden gick endel mot Carl-Henric som tydligen skulle ha efterfest för dem som inte skulle ut på Harrys eller Compan. Men när vi väl var där så var det nästan alla som ville ut sen ändå. Så vi gick hemmåt istället. Vi gick och la oss ganska fort när vi kom hem för man var helt död i kroppen.

Vaknade idag vid 11.38 av att bebis började sparka och ville inte ligga och sova mer ;) Så jag gick upp, förberedde frukost sen kom Rille upp och vi käkade. Sen slappade vi ett bra tag, tog bilen och körde en runda. Gick in på Hemtex och kikade och hittade en duschmatta som vi ska ha istället för den blåa vi har. Sen gick vi till Systemet som tyvärr hade stängt, Synsam som vi med behövde in på var också stängt. Vi var ute vid 15tiden så inte så konstigt att alla började stänga. Sen gick vi in till DressMan för att byta ett skärp, men tydlgen kunde man förkorta det själv hemma så det gör vi då. (Han fick ett skärp av mig i julklapp som var för långt) Tog en runda in till Parfymshoppen med och kikade på något jag skulle byta, men hade inte grejen med mig så det får bli på måndag istället. Ringde och beställde pizza när vi var på stan, hämtade det och käkade. Glor nu på Wall-E som går på TV1000 Family, men det är med svenskt tal så det låter förskräckligt, haha! Man är ju van vid att titta på film med engelskt tal annars.

Ska lägga upp en bild på magen nu med, sen blir det slapp i soffan hela kvällen tror jag, blir säkert någon film och popcorn med skulle jag tro.

24+0

Ha en bra kväll!
Puss och Kram

Julafton

Vår julafton började med att jag gick upp och gjorde frukost och kokade risgrynsgröt medans Rille duschade. Sen så käkade vi, myste och gjorde oss iordning. Vid 14tiden kom Cina och Michael och hämtade oss, åkte hem till dem och kollade på Kalle Anka, som vi bytte snabbt till Anna Ankas jul ;) Hatar verkligen Kalle Anka julen, så det var skönt med lite omväxling, hehe! Sen efter det så satte vi oss för att käka middag.. åt ganska mycket så jag fick grymt ont i magen, visste inte vad jag skulle göra, så jag drog ner hela "gördeln" på byxorna och släppte ut magen ;) Blev lite bättre men hade fortfarande väldigt ont. Sen satte vi oss vid tvn igen och kollade runt lite på filmerna som gick. Blev julklappsutdelning och v fick tex presentkort på Ikea, alltid välbehövligt! Sen fick vi chokladask, och annat smått och gott. Var en himla trevlig kväll, som avslutades med ost och kex. Vi gick hem runt 22tiden tror jag, satte oss vid tvn och jag gick och la mig ganska tidigt, var helt slut! Har inga bilder att lägga upp än för jag tog inga men Cina och Michael tog endel som jag nog lägger upp sen.

v.24

Idag går jag in i v.24, alltså 23+0 då. :) Tiden går fort och jag kan sehur magen växer för varje dag. Rille kommer hem och klappar om magen och säger "Hej tjockis" :D Den frasen får man höra ofta nu, men inget som jag tar åt mig negativt eftersom jag själv annars inte är "tjock" eller iaf större. Har ju gått upp kanske 1-2kg änsålänge under alla dessa veckor. Och inget märkvärdigt som ändrats på mig heller, vissa får problem med huden, vissa svettas jättemycket och väldigt lätt. Jag har aldrig haft en finne i hela mitt liv och det har inte kommit någon än heller. ;) Sen så fryser jag mer än vad jag gjort innan så svettningarna som många klagar över kan jag inte förstå.. ;) Men det kanske kommer längre fram.. sen är det ju kallt ute nu med så kanske inte så konstigt att man inte svettas? Höhö!

Igår kände jag hur magen blev hård på ett visst ställe vid buken, så det var nog en fot eller rumpa som stack ut där. Gjorde nästan ont och ömmade, hehe! Men efter lite petandes så bytte den lille kotten ställning. Jag kan komma på mig själv att sitta och fantisera och drömma om framtiden, hur förlossningen kommer gå till, när vi ska sova hemma och hur livet kommer vara annars. När man går en promenad på stan med barnvagnen är något som jag verkligen längtar efter! Ska bli så härligt att "visa upp sig". Kanske inte någon som bryr sig, men det känns som att alla kommer titta och tänka "hon måste ha ett vackert barn" eller typ "oj har hon blivit mamma" osv.. vill att gamla kompisar ska se att det har gått bra för mig i livet.. som man inte kunde tro för några år sen.

Ikväll ska jag träffa 2 kompisar och käka lite pizza och bara umgås, det behövs. Det var länge sen man var ute med andra nu känns det som. Ska bli najs!

Lägger upp en bild på magen tagen idag.

23+0

Här ser man verkligen hur magen har växt.. den ser mycket rundare ut och mycket större om man jämför med den förra veckan. Så härligt!

Puss och Kram!

v.23

Kommer lite sen uppdatering (som vanligt) men det är inte alltid jag har tid att slänga in ett inlägg samma dag som något händer, tyvärr.

I fredags så gick jag in i v.23 och man verkligen känner och ser att magen växer mer och mer.. syns dock inte så värst mycket på mina bilder jag tar men märker det under dagen. :)
Under dagen så hjälpte mamma mig att byta förråd med en annan här i huset. Jättesnällt av honom. Vi har nämligen haft ett förråd som tillhör en 1a egentligen så det är jättelitet och vi har sjukt mycket saker. Och den här gubben hade ett stort förråd och jättelite saker i det. Så Rille och jag frågade honom om han ville byta med oss.. Inga problem! Så jag och mamma började flytta över alla saker i fredags.. Så nu kan man börja organisera där inne och även i garderoben här uppe. Ska bli sååå skönt! Hatar oordning.

Lördags så åkte vi till Kalmar, Ikea, Bauhaus osv. Rille köpte en mediaspelare på MediaMarkt och sen kollade vi efter lagerhyllor på Bauhaus men hittade inget vi gillade. Så vi åkte till Ikea istället, köpte lite saker till bebis och sen hittade vi även en hylla som kommer funka jättebra i förrådet. Så nu kan det äntligen se ut som ett riktigt förråd. ;) Nästa helg ska vi nog göra iordning där nere när man har mer tid.
På kvällen så gjorde jag tårta eftersom bror ville ha tårta nu under besöket.. såklart. Så vi hade det väldigt trevligt, bara mamma som fattades (jobbade) annars var vi hela familjen. :)

I söndags så umgicks vi lite nere hos pappa (mamma jobbade då med) satt och snackade lite allihopa, kollade på Ronja Rövardotter som gick på tvn. :P Sen åkte jag, Rille, Anders och Anton och handlade. Vi gick upp och åt sen kom dem upp och sa hejdå, skulle köra hemmåt. Himla tråkigt, men var ändå himla kul att träffas.

Idag ska jag gå med Mia till sjukhuset, sen ska vi gå vidare till CityGross för dem hade ingen köttfärs där igår så det ska jag handla några stycken idag. Sen ska jag även byta brieosten vi köpte, för den var full med mögel.. visst brie är en mögelost, men den ska inte vara vit i mitten. Trist! Men det kommer finnas mer att välja på idag så det gör inget.

Känner bebis ofta nu på kvällarna, trycker ut ena foten eller rumpan eller vad det nu är så det blir en stor bula på magen.. ser rätt kul ut! Känner även av att den börjar röra på sig mer mitt på dagen.. kul, för då kan andra börja känna den med. Annars är det bara jag och Rille som känt sparkarna.

Nu blir det lite bilder, ska inte uttråka er med massa text.

22+0


Här ser man hur rund och go magen är.

Ha en bra dag.
Puss och Kram

21+0

I fredags gick jag in i v.22 men är så trött om dagarna så därför orkar jag inte lägga in ett inlägg samma dag. De senaste nätterna har jag sovit rätt bra iaf, har inte vaknat en enda gång under en vecka för att gå på toa. Men sen så somnar jag i samma ställning som jag vaknar och det visar sig med sådan fruktansvärd ryggvärk! Igår kunde jag inte gå ur sängen på 2-3 timmar för det gjorde så himla ont! Så igårkväll la jag fram min Tens för jag tänkte då kan jag sätta fast plattorna på ryggen när jag vaknar och efter en halvtimme är jag en människa igen. Men imorse så hade jag inte ont ens, så himla typiskt när man lägger fram och förbereder.. Men ska inte klaga, är ju såklart jätteglad av att slippa smärtan.

I lördags så åkte vi ner till Kristianstad för jag hade hittat en tröja på Cubus som jag ville köpa, sen behöver även Rille köpa lite tröjor. Hittade även en fin tröja till Anton som han ska få i julklapp/födelsedagspresent. Sen åkte vi till Eko och kikade där lite. Köpte lite småsaker till bebis och till oss själva. Blev även ett pepparkakshus och grön kristyr, så jag ska sätta ihop det snart. Ville ha ett förra året men det blev aldrig så.
Sen åkte vi hem, skulle städa och hälla upp chips och blanda dipp och ställa fram massa gott, skulle nämligen ha fest på kvällen. Så vi beställde pizza innan alla skulle komma så man hann äta något. Vi var runt 10st sen och hade jättetrevligt, mycket prat och även lite spel. Dem sista gick hem vid halv 3 ungefär och då gick vi och la oss. På morgonen när man gick upp så stank det öl och sprit i hela lägenheten så det blev till att öppna balkongdörren på vid gavel och städa undan allt. Fy tusan vad det såg ut här!

I söndags efter att vi städat klart och ätit frukost så körde vi till Kyrkhylt för att hälsa på Sanna, Björn och lille Theo (som inte är så liten längre) Sååå himla go kille! Kan charma vem som helst. ;) Han fick en Tiger av oss, men han verkade gilla pappret och snöret mer än innehållet, hehe! Men det är ju så i den åldern. Så vi satt där och fikade och snackade en hel del. Mycket att prata om nu med barnvagn och allt vad som tillhör en graviditet. Vi körde hemmåt vid 5tiden och åkte direkt till CityGross och veckohandlade, skönt att ha det gjort en söndag. Sen åkte vi hem och gjorde mat. Blev tvn och sen sängen, helt slut!

Bebis sparkar väldigt ofta på kvällarna har jag märkt, inte jättemycket på dagarna men händer ibland. Så det är rätt kul när man sitter i soffan på kvällen och ska kolla på tv så får man några sparkar och Rille håller handen på magen och känner av det ibland. Är rätt svaga sparkar änsålänge. Men så himla mysigt ändå! Dock sparkar den neråt nästan hela tiden, så det är inte så mycket på sidorna. Men igårkväll var det nog mer sparkar än det vart tidigare.. Så det börjar bli mer och mer ändå.

Idag vet jag inte vad jag ska göra faktiskt, orkar inte gå och göra något heller. Dock behöver jag ut på stan innan helgen för att handla julklappar som bror + familj ska få med sig nu när dem kommer till helgen. Men har man inga pengar så blir det liiite svårt. Men ska se hur mycket jag har på kontot och hur mycket Rille vill hjälpa mig med tills jag får mina pengar. :) Det löser sig nog tillslut.

Slänger upp en bild på magen sen i fredags sen en bild från lördagen.

Ha en bra dag gott folk!
Puss&Kram

RSS 2.0