Länge sen sist..

Det har varit väldigt mycket nu sista tiden, jag har verkligen inte hunnit blogga alls. Lucas tar all min lediga tid och när han väl sover så känner man inget sug efter att blogga. Men ska uppdatera lite nu med det jag kommer ihåg. Kommer kanske bli lite luddigt men ska göra mitt bästa. Blir väl mest om hans utveckling.

Han har varit stark i nacken väldigt länge nu. Fick höra av BVC sk att det är nog för att han har sovit på min mage första tiden, då har han kunnat öva sig mer. Han är så duktig vår lilla kille. :)
Han blir större och större hela tiden, knappt så man kommer ihåg hur liten han var när han kom. Han var ju 48cm lång och förförra veckan när han mättes så var han 52cm. Nu måste det nog va ännu mer, ska mäta och väga honom nästa vecka så det ska bli spännande att se hur mkt han vuxit och lagt på sig i vikt. Man ser på honom iaf att han får mat, för han har fått sådana goa lår och kinder. Även några dubbelhakor. ;) Så härligt!
Jag börjar fundera på om han håller på att få tänder redan, eller det kan ju ta någon månad innan den börjar synas, men den håller nog på att komma ändå. Han dreglar massa och dreglet är "trådigt" som det blir, sen har han vart kass i magen nu två dagar. Lite smått grinig och vill sutta på händerna hela tiden. Så vi får väl se när det lilla grynet kommer upp. :)
Lucas har även blivit så pass lång att han inte kan sova på min mage längre, så nu ligger han i min famn. Mellan armen och mig alltså. Så himla mysigt, han somnar väldigt lätt där. Med nappen i munnen såklart. ;) Han har nämligen börjat ta den igen, har vart lite tjabbigt med den ett tag. Men nu när vi har med en riktig sutt så funkar det bättre.
Han har även börjat le på riktigt, skiner upp som en sol när man tittar och pratar med han. Fick en jättebra bild på honom när han ler med hela ansiktet. Kommer lägga upp endel bilder här som ni ska få se.

Vi började planera dopet nästan direkt efter hans födsel, så nu är kyrkan och lokalen bokad. Jag har planerat allt i minsta detalj. Ska bli så kul. Har även beställt hem saker till tårtorna jag ska göra. Hoppas att dem blir lika fina som bilderna jag har i huvudet. :)





Nehe, nu ska jag byta hans blöja och sen ska han få äta och vi ska glo på film.
Får se när jag uppdaterar nästa gång. Inte lätt att ta sig tid till att blogga när man har en liten krabat som vill ha uppmärksamhet hela tiden. :)

Puss och Kram

Lucas

Nu var det ett tag sen jag skrev något. Man hinner inte riktigt med att sitta och blogga precis, Lucas tar all min vakna tid. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, vad som hänt under veckan osv. Rille har börjat jobba igen, jag är hemma själv med Lucas. Det är krävande kan jag säga. Tror han har fått kolik, så han skriker väldigt mycket. Helst på kvällarna när vi ska sova. Får gå runt i lägenheten med honom och försöka trösta killen, inte det lättatse precis. Det tar verkligen på krafterna att vara mamma. Kunde man inte tro precis. Men visst, han har sina härliga stunder med. Idag tror jag att jag fick ett riktigt leende av honom när jag bytte blöjan på han. Pussade han på magen och pratade med honom och sen så sken han upp som en sol! :D Det var härligt att se. Han har även bärjat fokusera längre stund på saker, han kollar intensivt på oss och även sina leksaker.

Igår så var han och jag på BVC, vägde och mätte honom. Gått upp 400g och vuxit 4cm, så nu väger han 3950g och är 52cm lång. :) Sen gick vi till hans farmor, sen tog vi tre bussen till Mörrum. Gick där och kikade lite, köpte godis och han fick en "vindsnurra", inte för att han märkte det för han sov så gott i vagnen hela dagen.

Idag har vart en jobbig dag, han är ledsen hela tiden. Man känner sig så dålig som förälder när man inte kan trösta honom, men det är bara att kela med honom och massera magen och hoppas att han blir bättre snart. Ger honom minifom vid varje måltid, så det ska väl ge resultat snart. Står att det kan ta runt 4dagar och vi började i fredags förra veckan.



Vet inte vad jag ska skriva mer. Så ni får möja er med detta så länge.
Puss och Kram

Äntligen har han fått ett namn



v Lucas Klemedson v

Dagarna som gått

Det har inte funnits mycket tid till att blogga precis. Så kommer lite uppdatering över dagarna som varit.

Tiden hemma har varit jättebra. Han äter, sover och bajsar hela tiden. Väldigt lugn och fin kille, men även väldigt suttig och mammig. Så man får knappt vara ifred. ;) Testade även med napp i början och det funkade bra, tills för några dagar sen då vill han inte alls ha den. Men den har en konstig sug så vi ska testa med en annan napp.

I torsdags (22/4) fick vi besök av mamma mitt på dagen, hon kunde inte hålla sig. :) Senare på dagen kom Cina och hälsade på. Fikade och promenerade sedan ner till Jysk för att kika efter en babysitter, som dem tydligen har slutat med. :/ Sen vidare mot CityGross.

Fredagen sen så kom Mia på besök och sen senare på kvällen kom Kina och Andreas. Vi beställde pizza och kollade på Talang. Fick en "Mitt första år" -bok av dem också, jättesöt. Har fått en hel del av alla så svårt att komma ihåg allt och skriva upp allt. Men vi är tacksamma för allt vi fått ändå. :)

På lördagen när vi vaknade så tog jag upp han och skulle byta blöja. Då hörde jag något som ramlade på golvet, lät precis som en sten. Tog upp den svarta lilla klumpen och såg att det var navelsträngen som äntligen ramlat väck. Har luktat något så fruktansvärt! Sen vid lunchtid kom Linda och Emil upp med deras babysitter som vi får låna. Sen kom Cina o Michael upp och så gjorde vi kaffe o plockade fram lite kakor. Blir mycket fikande nu ;)

Söndagen badade vi honom, det gick rätt bra i början. Han gillade det, men sen när vi tog upp han var det inte lika kul längre. Stod i köket, över vasken med baljan och sen la vi honom i hans handduk och torkade honom, precis då hörde jag hur han började bajsa..! Sprang in i badrummet med han, handduken om och bajset rann igenom på mig och golven. Vilket kaos det blev. Så nu har vi skaffat en ny badbalja på ställning så vi kan bada honom i duschen istället, kommer bli mycket enklare.

I måndags gick jag ner till AF och Rille stack och tränade. Jag skulle få en underskrift på ett papper och sen även skriva ut mig därifrån. Träffade även Jessica, min jobbcoach där och lillkillen blev väldigt populär bland personalen där nere. :) Sen gick jag vidare in till stan, skulle träffa Cilla för att få en amningsnapp som hon inte använt. Fick även lite vanliga nappar också. Skulle hämta ut ett nässpray på Apoteket som jag hade på recept men det hade inte hunnit komma in än så jag gick till Cina sålänge, bytte blöja på killen och matade han. Testade nappen och det funkade jättebra. Har haft lite svårt med amningen på ena bröstet, han får inget bra tag om bröstvårtan så han har suttat på ytterdelen, eller hur man ska säga. Har gjort jätteont, strålat bak i ryggen och fick mjölkstockning. Inte skönt! Men nu funkar det bra. Nässprayet är till amningen också.

Vi har haft besök av Rilles farmor och farfar i veckan som varit. Massa besök hela tiden, men det är trevligt. :)

I torsdags så kom dem ifrån BVC hit och pratade lite, vägde lillkillen som gått upp 350g på en vecka. Så nu väger han 3550g. Han passade även på att kissa på hennes byxben. ;) När hon hade gått så gjorde vi oss iordning och gick ner till Sjukhuset för att fota oss för tidningen. Han var så glad hela tiden, ingen ledsen min under fotograferingen. :)

Igår gick Rille ut med några vänner till Club Mingel. Kan ju va trevligt för han att komma ut lite med, gått hemma i två veckor. Så när han stack så gick jag och lillkillen ner till mamma och pappa, han somnade i vagnen på väg ner och sov över en timme där i. Så jag fick äntligen äta varm mat, det var länge sen. ;) Ska ju annars vilja äta samtidigt som oss så då får jag ju vänta med min mat. :P Sedan kollade vi på Talang och vid halv 11 nånting gick jag hem. Somnade jättefort både han och jag. Rille kom hem och la sig vid 2tiden och sen väckte vi honom vid 11tiden för frukost.

Runt 17tiden idag ska vi ner till Cina och Michael på middag. Ska bli trevligt. :) Sen får vi se vad vi gör på kvällen. Vi tänkte promenera ner men vädret är väldigt oroligt, man vet inte om det ska regna eller vara sol. Så vi får se om det blir bilen ner eller inte. Kan va rätt skönt om man kunde gå för då hinner han somna i vagnen och förhoppningsvis sova under tiden vi ska äta. :)

Nej nu har jag skrivit en del. Ska lägga in några bilder med.



En söt bild på när lillkillen ligger och sover sen bilden på oss som kommer komma i tidningen. Sydöstran på måndag och BLT på onsdag.

Puss och Kram

RSS 2.0