Fredag

Igår gick jag in i v.17.. tiden går jättefort nu tycker jag. Känns som att det var igår jag tog testet och plussade. ^^
Dem senaste dagarna så har jag vaknat med en enorm blåsa, den är så stor och svälld så den trycker upp livmodern så hela magen blir väldigt stor och helt hård. Så tog en bild på den igår morse, både med magen som vanligt och sen när jag tryckte in magen ;)

Idag skulle jag till sjukgymnasten för att hämta ut min TENS, men jag har haft jätteont i mina ben (Rille har drömt så mycket på sista tiden så jag har vaknat av att han har sparkat på mina ben) så jag bokade om den tiden till tisdag nästa vecka istället. Så idag har jag vart nere hos mamma och skrivit min meritförteckning och även mitt personliga brev. Gick även upp till Bennys för jag skulle hämta ut två paket som kommit, det ena var ifrån Ellos och innehöll en klänning/tunika som jag väntat på i flera månader.. har inte bestämt mig än om jag ska spara den eller inte. Sen var det ett annat paket som vägde 22kg.. så jag fick vänta med det så vid 12tiden fick pappa komma och köra hem det ^^ Var det kom ifrån och va det är i kan jag inte säga för det är Rilles födelsedagspresent. Så det kommer bild på den i slutet av nästa månad. Han blev väldigt nyfiken när jag berättade om hur stort och tungt det var.. hihi!

När jag var klar hos mamma så gick jag upp till mig, förberedde middag och la kycklingen i marinad och massa goda kryddor. Så ikväll hade jag gjort kyckling i ugn, bandspagetti och bearneisesås. Tände även ljus och hade på bordet för en liten mysfaktor och släckte ner lite i köket, det var himla mysigt. Hade även julmust till maten... guuud vad gott det va! Sen ikväll ska vi ha chips, popcorn och julmust till den ena Johan Falk filmen sen ska jag även lägga fram den nya marabou chokladen jag köpt. Smakade en ruta innan och tyckte den smakade sådär, men ska ge den ett nytt försök igen ;)

Här kommer lite bilder.

v.17


Magen som vanligt.


Magen när jag tryckte in den.


Nu ska jag fortsätta läsa andra bloggar och kolla på tv.
Ha en underbar kväll allesammans.
Puss och Kram!

V.16

Idag går jag in i v.16, bara 3 veckor kvar till ultraljudet :D Längtar jättemycket!
I måndags så var jag hos sjukgymnasten och fick ett foglossningsbälte som jag ska använda. Sen idag var jag där och provade ut TENS och det var sååå skönt! Så på fredag nästa vecka ska jag dit igen och hämta den. Kostar 250kr för 6månader. Så det var inte så farligt, många som har dem under förlossningen också så det ska nog hjälpa :)

På lördag ska jag åka till Karlskrona och träffa en kompis som jag inte sett på länge, så det ska bli jättekul! Ska även köpa en amningskudde jag hittade på blocket, väldigt fin och billig. Så då kan man ta två flugor i en smäll ;)
Måste även hitta ett par byxor till för jag börjar bli för stor för mina svarta vanliga byxor och sen har jag bara mina ljusa mammabyxor. Men vill kunna byta någon gång med ;)

Ja det var väl vad jag hade att tillägga tror jag, det händer ju ingenting än änsålänge.

Puss och Kram

Skötbordet

Lägger upp en bild på skötbordet vi hittade i Karlskrona. Kostade runt 1100kr för vitt och ca 1200kr för silvrigt men eftersom allt annat i badrummet är vitt så blir det ett vitt :)


Take care!

Karlskrona

Idag åkte vi till Karlskrona, bara sådär. Trevligt med en liten utflykt. Så vi åkte inom Leksakshuset för att kika på deras barnvagnar, men hittade ingen vi fastnade för direkt. Sen kollade vi på deras leksaker och babygym osv. Så hittade jag en barnvagnsleksak ^^ Kunde inte hålla mig för den var sjukt söt! Så har vi även börjat på en lista vad vi önskar oss till julklapp, så vet våra föräldrar vad vi behöver. Bättre det än att köpa nåt vi inte behöver eller har nytta av osv. Sen åkte vi vidare till BabyProffsen där hade dem jädrigt många barnvagnar, mycket utförsäljning hade dem också. Men hittade ingen där heller som vi gillade. Men vi hittade ett jättebra skötbord, så vi ska nog strunta i det ifrån Ikea som vi tänkte köpa annars. Detta var som trådbackar fast mycket snyggare. Ska se om jag kan hitta bild sen. Sen bara köpa en skötbädd till, som jag redan hittat. Säger inte hur den ser ut, men den är väldigt gullig iaf. Ska nog även be min syrra sy en amningskudde åt mig i något fint tyg. Vet inte bara vad man ska ha för stoppning i den, något mjukt men ändå så det kan andas. Ja iaf, vi ska nog ha det skötbordet så när det kommer in på lager igen så köper vi det för det går tydligen åt väldigt bra och lång leveranstid. Så bäst att passa på nu så man inte står utan ett skötbord med den lille ute sen. ;)



Nu ska vi ner till Fibban för att glo på film. Ha en bra kväll!
Puss och Kram

v.15

Går in i v.15 idag, händer väl lite grann i kroppen nu. Har fortfarande jätteont i svanken, men har fått en tid till en sjukgymnast nu så vi får hoppas på det bästa! Ska dit på måndag kl. 13.
Har även börjat få ont vid "mensvärk-stället" vet inte vad man kan kalla det? Hahaa! Men det hugger och det är himla otäckt. Men får väl ta upp det med dem på måndag också om det håller i sig. Kanske är tidig foglossning ändå :(
Var på stan idag, hade ett möte vid 13 sen gick jag ner till Guldfynd som hade öppnat idag. Träffade Mia som jobbade och stod där och snackade i kanske 1 timme, hehe. Sen gick jag och Rille till CityGross för att handla grejor till woken imorgon. Tänkte vi struntar i dem frysta grönsakerna för det blir aldrig bra med det, så vi kör med egna grönsaker och sockerärtor osv. Blir nog gott, även om jag plockar bort allt ;) Kina och Andreas kommer hit imorgon för att käka, så ska vi leta efter en vinterjacka till henne. Sen blir det film och gottis på kvällen. Det blir den första av Johan Falk filmerna. Vi såg ju den 4e i söndags. ^^

På lördag blir det kanske en resa ner till Kävlinge, hälsa på några av Rilles släktingar. Sen på söndag ska vi till Sanna och Björn. Ska bli himla trevligt att träffas igen :) Ska även få min vinterjacka som hon har beställt åt mig genom Ellos, kostade endast 29kr ;) Sen köpte jag även en jacka på HM till den riktigt kalla vintern och till när magen börjar växa ordentligt. Fanns en jättefin på mamma-avdelningen så jag kan ju ha den tom tills bebis är ute, inte så farligt dyr heller.

Tycker inte min mage har växt så himla mycket än, iaf inte när man fotar den på sidan på morgonen, men senare på dagen och uppifrån ser den större ut. Knasigt! Men många andra säger att den ser större ut?

v.15


Uppifrån

Bebisen

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.



Åh vad jag längtar efter bebis nu! Drömde faktiskt att precis dagen efter vi vart på Ikea så fick vi åka in till förlossningen, så föddes vår lille. Så et blev kaos när vi kom hem med att sätta ihop alla möblerna! Hahaa! Jag med all min planering, det blev kaos detta verkligen. ;)

Nej ha det så bra nu gott folk!
Puss o Kram

Ryggvärk

Igår hade jag jätteont i min svank, så Rille fick massera mig lite lätt. Det gjorde så fruktansvärt ont! Men ändå lite skönt samtidigt. Så efteråt så hade jag svårt för att sova eftersom jag fortfarande hade ont, kunde inte ligga still i en ställning så himla länge. Och fick springa på toa någon gång inatt med, men annars gick det bra.

Idag har jag haft ännu ondare i svanken, satt i soffan och käkade frukost eftersom jag tvättade klädseln till stolarna idag. Så efter kanske en halvtimme hade jag så ont, känns som mensvärk i ryggen.. Haha! Låter himla konstigt, men förr när jag var yngre så när jag hade mensvärk så ömmade det så in i helskotta i svanken. Så det har jag haft hela dagen idag. Ringde även 1177 och frågade vad det kunde vara eftersom jag inte kunde göra någonting. Men så fick jag ett sånt elakt svar och den jag pratade med hörde man på att hon inte brydde sig alls om mina problem. Så då mailade jag min BM istället för att se om hon kunde hinna svara mig idag och att jag får veta vad det kan vara. Har även läst om massa olika, foglossning är det inte, sen fanns det nåt som hette bäcken..nånting och det var det visst inte heller, inga symptom stämde in alls. Sen fanns det även ischiasnerven som kunde vara i kläm, men det stämde inte in heller för då ska man tydligen ha ont i höften ner mot benen liksom. Men det gör det inte. Så jag ringde mamma och pratade med henne, några tårar rann och jag kom fram till att bästa är nog att åka till Akuten och kolla upp det. Så vid 4 hämtade Rille mig, vi åkte dit och när det väl va min tur så sa dem att dem kunde inte hjälpa mig, att dem inte hade någon gynekolog där inne och att dem hade fullt upp. Så jag skulle gå ner till Jourcentralen istället och dem öppnade inte förrän 5 så vi gick till apoteket och handlade lite där som vi behövde. Sen gick vi tillbaka dit och väntade, jag kom fram och förklarade läget och hon sa att dem hade ingen läkare där än och att dem tar hellre in dem som behöver hjälp på en gång, mer akuta fall. Så hon sa att jag borde kontakta min bm och få komma dit så får dem kolla på det. Så sa hon även att jag kunde massera in en Aloe Vera salva jag har hemma för att se om det lindrar lite. För tydligen kan man bli masserad om man är efter v.12 och jag är ju i v.15 imorgon ;) Så det ska jag göra snart, eller Rille får massera in det. Har precis duschat en lång och varm dusch med för att lindra smärtan lite men hjälpte inte jättemycket, bara lite.



Sitter i myskläder just nu, ska ta ett äpple strax och sen se om han kan massera mig. Ska nog även testa sova med vetekudden under svanken inatt om det hjälper lite. Bara för att stöjda eftersom man svankar så otroligt mycket när magen kommer fram :) Har även märkt att jag tycker magen har växt ganska mkt, men inte om man kollar på bilder.. då kan jag inte se nåt men när jag står på morgonen och kollar ner på magen så ser den så stor och rund ut. ^^

Ha en bra kväll, uppdaterar imon med en bild. Kanske även lite text, får se hur mycket man har att skriva.
Puss och Kram

En undran

Numera när jag nyser så får jag fruktansvärt ont i magens nedre del. Det gör verkligen jätteont! Vet inte varför det gör det heller, så hoppas på att någon vet och skriver det till mig. Man blir ju lite orolig :(
Har även börjar få sjukt ont i svanken, när jag ligger ner, när jag sitter ner.. ibland när jag står upp också. Så det är ju inte så lätt att veta vad jag ska göra.

Ville bara skriva av mig lite. Eftersom det inte händer så värst mycket i magen än så får man ju skriva det man märker av med resten av min kropp.

v.14

Idag går jag in i vecka 14, alltså 13+0. Jag kan fortfarande inte äta så speciellt mycket, blir mätt jättefort och hungrig kanske efter en halvtimme igen. Jättehungrig efteråt! Så jag ska gå och ta ett äpple strax för att få något mättande i magen. :)
Imorse så mådde jag jädrigt dåligt, vaknade och klädde på mig som vanligt, sen när jag skulle ta på mig tröjan så började jag känna mig yr så jag satte mig ner på sängen och det började snurra i skallen på mig och jag började kallsvettas, det verkligen rann om mig. Började även att klökas, och kände att nej nu måste jag gå till toan för att spy! Ställde mig över toan, men det kom ingenting eftersom jag inte hade ätit någonting än. Men det var sjukt jobbigt, var ju fasen helt blöt på hela kroppen efteråt! Blää! Hoppas inte detta kommer bli någon rutin bara, isånna fall kommer jag inte vilja gå upp ur sängen ens. Men senare när jag ätit lite frukost så gick jag nerpå stan för att möta Mia, så gick vi hem till henne tillsammans så fick jag se hennes underbara katt, så otroligt söt! Vill själv ha en nu men det går ju inte :/ Så käkade vi lite lunch, glodde på film och sen fick jag skjuts av pappa hem vid 16. Orkar inte gå hem nu. Har börjat få väldigt ont i svaken nu på sista tiden, vet inte om det kan vara foglossning redan? Vet inte ens hur det känns. Men om det blir värre får jag väl kontakta en läkare, kan ju knappt sitta upp normalt :S
Vi kollade även på kläderna hon hade vunnit på Tradera till den lille. Det var sjukt mycket kläder! Kommer nog fylla upp en hel byrålåda och då gav hon inte mer än ca 150kr för det inkl. frakten! Det var nog 4 mössor, någon pyjamas och jättemånga bodys och även några tröjor med matchande byxor. Alla i neutral färg, så kommer nog kanske inte orka fota allt eftersom det va så mycket men något kommer nog komma upp när jag fått hem det :) Blir väl julklapp skulle jag tro. ^^

Igår var en händelserik dag för mig, jag var först på möte på Arbetslivs Resurs. Diskuterade framtiden och liknande, så sa vi att eftersom det enda som stoppar mig till att få ett jobb är ett körkort. Eftersom jag har en väldigt bra utbildning och även ett Gesällbrev så borde jag kunna få vilket jobb som helst. Och det märkte jag ju när jag var på intervju för ett tag sen att han ville anställa mig direkt, men kruxet va att jag inte kunde komma dit pga körkort. Så jag och jessicka (handdläggaren på arbt. resurs) sa att till nästa gång vi skulle ses så skulle jag ha kollat upp vad det kostar att skriva in sig på körskola och alla lektioner osv. Vad det blir för summa i slutändan, för att då sedan ha det som ett mål innan bebis kommer. Så efteråt gick jag och mamma till Depå och så skrev jag in mig :D Inskrivningen kostade 1000kr och då får man synundersökning, material och dem skickar in alla papper osv. Sen kostar 10st lektioner 3700kr, och jag lär behöva 20st :P Men iaf, det är inte mycket pengar egentligen och man kunde dela upp betalningen. Det kommer man överens om där hur man vill betala. Så jag gjorde synundersökningen och den gick väl sådär, haha! Mitt högra öga blev 1.0 och mitt vänstra 0.4 (det ska vara 1.0 för godkänt) Och sen 0.6 tillsammans. Så jag gjorde ett nytt senare med mina glasögon istället, eftersom jag har ju faktiskt ett par hemma som jag borde använda ;) Men då blev det vänstra 0.8 och båda tillsammans 1.0 så det var betydligt bättre. Så det kommer stå på mitt körkort att jag måste ha glasögon :/ Men bra det kanske eftersom jag knappt ser skyltarna på E22an! Haha..
Så jag känner mig väldigt vuxen just nu, kanske tar körkort innan bebis kommer. Det hoppas vi på att jag hinner iaf, men jag ska göra mitt bästa med att hinna! Nog om detta nu. Råkade bli värsta romanen nu.

Just nu är bebis 6.6-7.9 cm lång och väger runt 43-52gram. Lägger upp en bild tagen av Lennart Nilsson på hur bebis ser ut just nu. Sen även en bild på magen såklart :)


Ha en bra kväll.
Får se när jag bloggar nästa gång, tömde ganska mycket ur mitt system nu så kan dröja ett tag :)

Måndag

Nu mera märker jag att jag har svårt för att äta.. även om jag alltid är hungrig! Har annars alltid haft en bra aptit, men som frukost idag: två mackor, en skål med fil och flingor och sen ett glas med juice. Kunde äta allt utom halva skålen med flingor. Sen när jag käkat så var jag rätt mätt, men som alltid blev jag hungrig typ 30min efteråt. Tur va väl att jag skulle käka lunch hos mamma och pappa. Åt en liten bit paj sen var jag proppmätt och mådde illa. Alltså jag blir så himla trött på detta, vill kunna äta ordentligt och vara mätt längre tid. Käkade middag för ett tag sen, stekt falukorv och ris.. åt väl 4st skivor sen mådde jag illa. Blää! Men det är väl bara till att stå ut antar jag.
Längtar så otroligt tills jag kan känna av den lille, just nu känns det som att man inte längre är gravid. Vill känna sparkar och allt möjligt :D Eftersom alla skriver att det inte är någon som inser hur det känns förrän man känner det själv, så blir man ju så nyfiken på hur det verkligen känns!
Har drömt om att det kommer bli en tjej och vi hade döpt henne till Thea :) Men det är inget namn vi pratat om precis, men det är himla fint. Det är ju så många som har fått pojkar nu på sista tiden så vi tänkte att det är på tiden att det föds lite tjejer nu, så det blir väl vi som får det. Inte för att det spelar någon roll vilket kön det blir. Alla söta kläder är ju till tjejer ^^ Är verkligen jättesugen på att börja köpa massa kläder redan, men många som är lite negativa till det tyvärr. Förutom en, och du vet vem du är ;) Och vagnen som jag skrev om sist, det kommer nog bli den. Har läst mycket om den och den verkar mest prisvärd och även är den snyggare än någon annan vagn jag sett. Det enda negativa om vagnen var att madrassen i den är lite tunn så det måste man köpa en tjockare ifrån dem. Men hallå, dem är ju inte så värst dyra så det är ingen fara för oss. Eftersom vagnen är så billig i sig så känns ju inte det jobbigt att behöva lägga lite mer pengar på den för att köpa en tjockare madrass.

Snart är det v.14 och en vecka närmare ultraljudet!
Puss och Kram

12+0

Idag går jag in i v.13 :) Känner att magen växer och knakar hela tiden men man ser inte det så värst mycket än. Vill ha en stor fin mage redan :D
Har precis vart och handlat lite idag, och tvättat har jag gjort. Så nu tänkte jag ha en skön stund framför datorn och tvn. Rille ska ju träna idag så han kommer inte hem förrän 18tiden kanske. Och då blir det lasagne :) Men tror nog att jag ska äta nånting snart ändå. Man är ju hungrig hela tiden ;) Funderar nästan på att lägga mig ner med täcke och kudde här i soffan ^^ Sååå himla trött är jag! Känns som att man inte sover nånting om nätterna men det gör jag, väldigt bra. Vaknar inte ens av att behöva gå på toa. :D Men ändå är man helt slut om dagarna :P

v.13

Nu ska jag lägga mig och vila en stund.

Puss och Kram!


RSS 2.0