Uppdatering

Det har blivit lite segt med att uppdatera här tyvärr. Men har inte haft orken att göra det. Men tänkte att nu får jag göra det. Så det kommer bli en del tror jag nog.

I fredags gick jag in i v.21, alltså har halva tiden gått redan! Vart har den tagit vägen!? Har gått jättefort.. känns som om det var en månad sen vi berättade för alla att vi ska ha barn! :P Lägger upp en bild på magen i slutet här.

I lördags så var vi bjudna på middag ute på Terrassen av Cina och Michael, var jättetrevligt. Dock väldigt mycket folk så det blev huvdvärk pga det. Men maten var supergod som vanligt och trevligt sällskap såklart. Sen gick vi hem till dem och fikade, Cina hade gjort tårta (tydligen likadan som dem hade i barndomen) så det var väldigt uppskattat av han. :) Sen så fick han sina paket då istället för söndagen. Fick jättehäftiga innetofflor med Homer Simpsons där man trycker in foten i munnen på han. :P Senare på kvällen så ringde vi efter taxi för det regnade rätt mycket ute och vi var helt slut i benen. Så vi åkte hem, jag bytte kläder och sen gick vi upp till Mia och Mats som hade fest. Satt där en stund och snackade sen drog vi hemmåt och gick och la oss.

Igår så gick jag upp 8.45 för att koka ägg, koka risgrynsgröt och så gjorde jag frallor med massa gott i dem. Bryggde även kaffe, tände första ljuset och la fram ett paket på bordet. Sen gick jag och väckte Rille. Så hade vi en mysig födelsedagsfrukost ihop. Efter det så städade vi, satte iordning borden i vardagsrummet och dukade fint med en svart duk och vårt fina porslin. Vid halv 1 kom Cina och Michael, kvart i 1 ungefär kom mamma och pappa. Sen så trodde Rille att det var slut på gäster, men jag sa att vi kan vänta med att fika en stund till ifall hans farmor och farfar skulle komma.. Så ja, efter en stund så plingade det på dörren. Han trodde det bara va hans farmor och farfar men det var även hans pappa och hans fru Ingrid som kom. :) Något som jag fixat i hemlighet. Så han blev väldigt positivt överraskad! Var himla kul att alla kunde vara samlade och ha trevligt. Så vi bjöd på kaffe, massa kakor och tårta. några av kakorna fick jag hjälp med, men tårtan gjorde jag såklart. ;) Kommer bild på den med sen. Lite senare så öppnade han paket, blev mycket fint som han önskat sig. Av mig fick han Dj Hero som han önskat sig väldigt länge, så det blev han himla glad över! Så när alla gäster hade gått så hjälpte Cina och Michael oss med disken och iordning ställa lägenheten sen gick dem hem. Vi satte oss och han började spela och sen plockade jag undan det sista. Tog sedan fram en smörgåstårta jag gjort som vi skulle äta, tänkte innan att vi kommer inte orka laga någon mat så det fick bli det istället. Så himla god blev den! Satt även och glodde på någon film på tvn, sen gick vi och la oss. Man var helt slut efter dagen!

På kvällen innan vi gick och la oss så kände jag något annorlunda i magen, så sa jag till Rille att jag tror den börjar sparka nu. Så kom han och la handen på magen.. och kände det också! Det var jättehäftigt. Och superkul att det kom just den dagen, när han fyller år! :) Så på kvällen så kände jag det rätt mycket sparkar i sidan.

Idag gick jag ner till mamma och pappa, käkade lite frukost. Men sen mådde pappa inte bra så jag gick hem igen för jag ville inte bli smittad. Gick hem och diskade undan det sista som var efter oss ifrån kvällen, käkade lite frukost och fixade två tvättar. Som borde vikas snart. ;) Spelade även "Mora Träsk - Klappa Händerna" för magen för att se om jag får något gensvar och det fick jag! Massa sparkar under tiden låten spelades. :D Sen vid 2 gick jag och mamma till sjukhuset för jag hade en tid till BM för att lyssna på hjärtljudet osv. Fick även mitt moderskapsintyg som jag ska skicka in till FSK. Bebisens hjärtslag låg på 148s/m. :) Så mamma tror det blir en liten flicka, men vi får se. Tog även blodprov för att se vilken blodgrupp jag har. Mitt blodvärde hade sjunkit så jag måste börja med järntabletterna igen. :( Blää!

Nu sitter jag vid datorn, ska snart åka och handla. Får se vad som händer ikväll. Blir väl endast middag, lite tv-tittande och sen sova. Man orkar ju inte så himla mycket om dagarna längre.. trött så fort man vaknat nästan. ;)

Här kommer nu lite bilder.

20+0

Rilles tårta

Kan förresten säga att det tyvärr inte blir den oranga vagnen vi beställde. Det fick bli med röda sträck istället, men det gör inte så värst mycket.

Ha en bra kväll.
Puss och Kram!


Barnvagn och skötbord

I lördags så åkte vi ju som sagt till Karlskrona. Jag mötte upp en tjej som jag köpte en amningskudde av, hittade en annons på blocket med en kudde som kostade 250kr och på tyget var det massa Tummen. :D Jag har älskat Tummen sen jag själv var liten, så det är himla kul att det har kommit tillbaka igen. Sen efter det så åkte vi till Babyproffsen och kollade på barnvagnar, snackade med en kille där som är så  himla duktig. Han visade först en Emmaljunga men vi gillade inte den så värst. Sen såg vi att dem hade Crescent Classic som vi kikat på innan. Så vi kollade och snackade väldigt mycket om den, körde en runda och  testa alla olika funktioner. Så vi gick bort och snackade lite om vagnen medans vi kikade på annat. Så vi bestämde oss för den. Vagnen och skötväskan kostar 6500kr ungefär. Sen kikade vi på bilbarnstol, men det är så himla mycket att välja mellan så vi skulle fundera på det tills vi hämtar vagnen. Det är ju ett tag till innan den lille kommer ju så vi har tid att fundera. Sen hade dem ändå alla i butiken så det är ingen beställningsvara. Men det kommer nog bli en Britax iaf, dem verkar mest prisvärda. Sen sa vi även att när vi hämtar vagnen så tar vi skötbordet på samma gång och eftersom dem har haft krabb med leverans därifrån så sa vi att vi sätter det på vår beställning så den verkligen finns där när vi hämtar det andra. Så det kommer nog bli kanon. Fick även rätt bra rabatt på skötbordet! Skulle kosta 1195kr men han skrev 895kr istället. ^^ Tackar tackar säger vi då. :P Vet inte om han skrev fel eller om han var schysst och ge rabatt. Men jag klagar inte iaf.

tycker tiden går otroligt fort numera. Redan v.20 och snart 21! Då har halva tiden gått och snart kommer våran lilla plutt! Dock tror jag inte att jag kännt av den så himla mycket mer. Men jag vet inte, min mage bubblar hela tiden annars med, så det är svårt att veta om det är vanliga bubblor eller bebis. :P Men jag får väl vänta tills jag känner en spark istället. Om exakt en vecka ska jag till BM och lyssna på hjärtat! Ska bli otroligt häftigt.

Slänger upp en bild på vagnen som vi ska ha. Skötbordet lägger jag upp igen, finns ju annars någonstans här men vet inte exakt vart. :)

Det är exakt denna med dem färgerna.


V.20

Går in i vecka 20 idag.. alltså 19+0 :)
Har inte så värst mycket att skriva om just nu, mer än att vi ska till Karlskrona imorgon och kolla på barnvagn. Det är sååå himla svårt att hitta en som båda gillar och som är prisvärd. Men håll tummarna för oss att vi hittar en ;) Börjar ju bli dags att beställa en nu tycker jag.

19+0

Ha en bra fredagskväll allesammans.
Puss och Kram!

Rörelser

Idag kände jag bebis för första gången! :D Kändes som en stor bubbla gled uppför magen på höger sida, väldigt konstig känsla :P Blir ingen jättelång uppdatering just nu, men ville bara skriva av mig lite om det iaf.

Puss och Kram

Ultraljud

Igår var vi och såg bebis för första gången. Gud vad spännande det va! Kom en liten tår när jag låg där och kollade, Rille blev med väldigt rörd över det. :) Nu fattar vi verkligen att det är på riktigt. Bebis var väldigt livlig, sprattlade med både armar och ben, men tyvärr kände jag ingenting pga jag har moderkakan i framvägg, hon sa att det kan ta lite längre tid för mig att känna. Men jag tänker "Bättre sent än aldrig" ;) Så det spelar inte så stor roll för mig. Tio fingrar och tio tår, jättefin! Köpte 4bilder för 20kr. Sen åkte vi till Leksaksaffären och kikade på barnvagn, för vi har sett två stycken där vi gillade men ville veta mer priser och allt runtomkring, hur den är osv. Så det kommer nog bli en Crescent Classic svart/orange och den är supersnygg! Har blivit utsedd till Säkraste märkesvagnen så det var det som jag övervägde, visst den va ganska dyr. Men den skulle kosta ungefär lika mycket som en Brio vagn dem hade där. Sen kan man ju alltid sälja den när man inte behöver den mer. Är en kombivagn med hårdlift. Skötväska får man köpa till och även myggnät och regnskydd. Så den skulle kosta runt 5900. Mycket pengar men man får en säker vagn och det tycker jag väger mest. Vill ju att bebis ska åka säkert. ^^ Nu vill man bara att tiden ska gå liiite fortare, för jag vill dels känna sparkar snart och sen även vill jag hålla min lilla bebis! Blev förresten framflyttad 2dagar, så den 16 april istället för den 14 är det uträknat. Men det kan ju alltid bli ett mars- eller majbarn. Man vet ju aldrig när den lille känner för att visa sig. :) Sen ska vi lyssna på hjärtat den 30november, dagen efter Rilles födelsedag. Så det blir en bra present för honom. :)

Lägger upp bilder på magen och bebis.

17+5


Så fin våran lilla bebis!

Puss och Kram

Uppdatering

Ja det var ett tag sen jag bloggade. Men det har sin förklaring :)
I torsdags gick jag in i v.18 (17+0) kommer även bilder på magen lite längre ner sen.

I veckan sökte jag ett jobb som jag tror kommer passa mig perfekt, så efter någon timme efter att jag hade mailat iväg den så ringde dem upp mig. (Sista datumet är 20/11 så det var tidigt) Men dem sa att dem gärna vill träffa mig och att det var endel som sökt men att jag var en av dem bästa, vadå höja självförtroende ;) Så imorgon ska jag dit på intervju kl. 9.00.. håll tummarna för mig!

I fredags skulle jag, mamma och pappa åkt upp till bror och c/o men pga vissa tråkiga saker så blev inte det av. Men på tosdagen så snackade jag med Jenny så hon sa att jag kunde ju ta tåget upp istället. Så jag kollade upp tider och allt och bokade en sista minuten. Så på fredagen tog jag tåget 8.30 till Hässleholm, sen där tog jag nästa till Nässjö och sista bytet var mot Skövde. Där hämtade Jenny och Stina mig och så åkte vi hem till dem i Karlsborg. Det var en lång och jobbig resa. Tog ungefär 4,5timmar.. jag mådde illa och kunde inte käka frukost förrän halv 12 typ. Hårda säten och tung väska att bära. Men jag kom fram ändå :) Så på kvällen glodde vi på film och åt lösgodis. Jag var helt slut på kvällen så jag somnade rätt fort, hehe.

Sen på lördagen åkte jag, Jenny och Anton in till stan för att kolla efter ett par mammabyxor, har ett par och man vill ju gärna kunna byta någon gång :) Men hittade inga alls där så vi åkte in till Skövde istället. In på HM och där hittade jag ett par jättesnygga mörka jeans. Passade kanonbra och kostade 499kr rätt ok pris ändå för ett par jeans, köpte även en tröja+byxa till den lille. Vi käkade på McDonalds och var även på Lagerhaus och massa andra roliga butiker. På kvällen glodde vi på tv bara och sen gick jag och la mig, orkade inte va uppe längre.

Igår så gick vi upp i rätt ok tid, käkade frukost, lämnade Anton hos sin kusin medans dem körde mig till Vrigstad där Rille skulle hämta upp mig. Det var rätt skönt att åka hem men ändå tråkigt eftersom jag har haft väldigt trevligt där uppe. Men det var skönt att träffa Rille igen, inte många dagar ifrån varann men det kändes ;) Väl hemma så packade jag upp allt och så började vi med middag. Fick med mig kalopps hem av Anders och Jenny som var supergott! Så vi behövde bara koka ris och värma på köttet i en kastrull. Somnade rätt fort den kvällen med.

Idag har jag inte gjort många knop. Tvättat två maskiner med kläder, städat och plockat lite bara så det ser ok ut tills Rille kom hem ifrån jobbet. Sen åkte vi och veckohandlade, köpte även en färdig grillad kyckling som vi satte in i ugnen medans vi kokade ris och gjorde bearneisesås. Mycket gott. ^^ Har duschat och kollat på barnvagnar nu med. Har skippat tankarna om AnnaAxel vagnen och har hittat istället en Carena Free och en Crescent Classic. Den första är väldigt prisvärd och fin, dock måste man köpa till en mjuklift till den. Den andra är lite dyrare än den första men döööösnygg! Den har även fått pris för "Säkraste vagn". Så det känns ju bra, men den kostar ju endel så vi får fundera lite på det innan vi bestämmer oss. Ska även testa den osv så man inte köper utan att veta hur den känns. Lägger upp bilder på dem också sen.

Imorgon ska jag på intervju, tar bussen 07.50 och ska vara där 09.00 och jag känner mig lite nervös nu, så det kommer väl bli ännu värre imon kan jag tänka mig :S Hoppas bara att jag kan ta det lugnt på morgonen och inte stressa upp mig.

morgonbild


kvällsbild

Carena Free
Crescent Classic

Nu har jag uppdaterat endel. Nästa kommer väl kanske efter intervjun eller på torsdag då jag går in i v.19 och vi har vart på ultraljudet.

Puss och Kram

Tisdag

Äntligen ska jag till sjukgymnasten idag för att hämta ut min TENS. Visst, min smärta har blivit lindrigare men när det väl kommer tillbaka kan det vara skönt att ha den här. Så just nu sitter jag och har precis ätit frukost, eller försökt äta frukost iaf. Det är himla jobbigt, känns som att jag ska spy varje gång jag tar en tugga. Hela halen känns helt slemfylld, så jag käkar Bisolvon för att se om det hjälper men änsålänge har det inte gjort det. Får väl ringa till Brunsgården för att få en tid kanske för att kolla upp det. Om jag nu kan öpnna munnen så dem kan kika, kommer va sjukt jobbigt. Klöks ju fasen hela tiden!

Tog en bild när jag va 16+3 på kvällen, just för att morgonbilderna ser så små ut :P Så ville ta en ny bild på kvällen för att visa er skillnad. Så ska börja med det för att visa, så en bild på morgonen och en på kvällen :)

16+3

Nu ska jag göra mig iordning och plocka bort frukosten så det ser bra ut här inne.
Puss och Kram

RSS 2.0