Helgen

I fredags när jag jobbade så köpte jag en filt ifrån butiken som den lille ska ha sen. Den är verkligen så himla söt! Färgen är gul så den är ju väldigt neutral, sen lite gulligt mönster i ena hörnan. Det är en nalle, häst och en anka på den. ^^
Lördags var Cina och Michael här på fika, köpte med oss frallor ifrån Hemköp när vi var på stan och även små Brownies till efterrätt. Det var himla gott med både frallor och fika ;) Sen så fick vi en bok av dem: "Mitt första år som Mamma/Pappa" Ena sidan är det för mamman och andra sidan för pappan. Så den har vi fyllt i nu lite smått, iaf det vi kan fylla i redan nu.
Igår så åkte vi till Hemmabutiken för att köpa en våg, kan va rätt bra att ha för att hålla koll på sin vikt nu. Man vill ju helst inte gå upp dem extra kilona eftersom det är svårt att bli av med dem efteråt. Så då är det bättre att försöka hålla igen med det goda. Lätt att säga nu kanske, men jag hoppas att det kommer funka. Jag blir ju mest sugen på äpplen numera så det ska nog gå bra :) Men iaf, dem hade inte den vågen som vi ville ha. Vi vill ha sån man kan mäta fett, vatten, muskler och benstomme så vi åkte ner till Kristianstad istället. Först till OnOff, men dem hade verkligen ingenting att välja mellan så vi åkte till Elgiganten istället och hittade den vi sett på internet innan. Svart glasvåg ;) Så den köpte vi, sedan åkte vi till Biltema såklart. Köpte lite småsaker som behövdes till bilen och cykeln. Jag har även märkt att jag får gå på toa oftare nu, inte så ofta på natten men mycket mitt på dagen. Igår så var jag tvungen att gå på toa på Elgiganten, sen på Biltema igen. Och det hade bara gått några minuter emellan. Jobbigt, men så ska det ju vara så det är bara att börja leva med det ;)
Idag så satte jag ihop trådbackar som vi köpt på Jem och Fix, där la jag våra handdukar som vi haft i byrån i hallen. Och i byrån ska vi fylla med barnkläder. Så änsålänge ligger det bara en dress, filten och två "kräkhanddukar" sen har jag lagt lite böcker där i så slipper man ha det framme. Eftersom vi har ju inte så värst mycket kläder än så då kan man ju lägga annat där i sålänge :) Så det blev himla fint i hallarna nu.
Vi är så himla sugna på att köpa saker redan, jag vill handla kläder och Rille bryr sig mer om materiella saker så som barnvagn, skötbädd och säng osv. Men tyvärr har vi ju inte plats för det.. Bättre att köpa sånt så sent som möjligt för nu är det ju mest i vägen. Men ja, sugna är vi iaf :)

Rille är även hemma idag, mår inte så bra. Eller nu mår han bra, men när han väl jobbar så känner han sig matt och febrig, så då är det bättre att stanna hemma. Man vill ju inte att han ska bli dålig. Så vi får väl se vad man ska göra idag, vädret är ju himla tråkigt men känner att jag måste ut snart för att få lite luft. Sen efter 16 ska vi handla, kan ju inte göra det innan om någon ifrån hans jobb skulle se oss. Ser ju inte så bra ut då.


Filten                                 Boken

Ännu mera barnvagn

Fick ett tips av en tjej om en sida som är väldigt billiga på barnvagnar. Och dem var sjukt billiga och jädrigt snygga!
Anna&Axel heter sidan. Och där hade dem en vagn som heter "Duovagn Nowalex" kostar 2995kr sen hittade jag längre ner på sidan att dem hade ett paketpris:
"I paketet ingår komplett duovagn Focus, åkpåse i matchande färg, genomskinligt regnskydd och insektsnät" 3595kr. Sen har dem ett annat: "I paketet ingår komplett duovagn Focus, åkpåse och babyskydd (barnbilstol upp till 13 kg ) i matchande färg, adapter som fäster babyskydd direkt på vagnen, genomskinligt regnskydd och insektsnät." och det kostar 4495kr. Sjukt billigt!

<-- Det billiga paketpriset.
<-- Det dyra paketpriset
<-- Barnvagnen. Färgen gillade jag ^^

Vagn och skötbord

Jag var nere på stan med syster innan idag och kollade efter en kedja till min Bola. Hittade en på Glitter som jag la undan tills på lördag, eftersom jag jobbar imorgon då lönen kommer så då får jag och Rille gå på stan på lördag istället :) Ska bli mysigt med en dag på stan med han, det var länge sen :)
Men iaf, jag och Mia gick in på leksakshuset, kollade faktiskt på barnvagnar. Det kan inte hjälpas! Och så hittade jag barnvagnen med stort B! Älskar den, det är en Brio men hittade inget pris, så tänkte att den lär ju vara skitdyr! Så jag gick och pratade med han som har hand om barnvagnarna där (väldigt trevlig kille förresten) och han sa att det är en kampanjvagn, att dem rear ut dem. Så han berättade lite om den, att det är en duovagn, alltså både sittdel och liggdel i ett. Man kan ändra styret om man vill ha det högt eller lågt och det var väldigt enkelt att ändra det med bara en knapptryckning på styret. Just denna dem hade framme var typ lila/rosa.. inte fin alls! Och det passar ju inte om man får en liten pojk (enligt mig iaf). Så berättade han att han hade en annan som var röd och grå. Den var superläcker! Kan verkligen tänka mig gå med den på stan, tror Rille skulle gilla den med :) Den kostade innan rean: ca 6-7000 och det är rätt mycket pengar, men visst man får väldigt mycket till det priset. Men nu var det ju rea, så nu kostar den 3700kr..!! Jag la faktiskt undan den till lördag ;) Jag bara kände att köper eller kollar vi inte ens på den så kommer jag ångra ihjäl mig. Den var ju såå läcker och den var liksom vi! :D
Så nu när Rille kom hem ifrån jobbet så berättade jag, trodde att han skulle bli negativ mot detta.. det enda han tyckte var synd var att jag hade kollat på den utan honom :P Men han tyckte det lät som ett väldigt bra pris, jag hade även med mig en katalog hem så jag visade honom hur den ser ut. Man får även välja om man vill ha luft- eller plasthjul och om man vill ha svart- eller silvrigt chassi :) Jättemånga tillval. Som då ingick i priset såklart. Det enda man får köpa till är om man vill ha myggnät eller solskyddsnät eller kanske nåt parasoll. Och sen då kanske en matchande skötväska. Men iaf, han gillade vagnen jättemycket också. Så på lördag ska vi gå dit och kika på den. Se om man kan lägga lite pengar sålänge och att man kan hämta den lite senare i graviditeten och sen att man betalar resten när man hämtar den. Skulle vart jättebra. Även om den ligger i en låda och inte tar så mycket plats så känns det skönt om man kan ha den där någon månad till iaf. Sen slippa lägga alla pengar på en gång eftersom det är lite tajt med pengar just nu. Lite bilkostnader som var oväntade och att jag inte har nåt jobb längre. Så det är himla synd.

Mia berättade även att hon såg ett väldigt praktiskt skötbord som man ställer över spjälsängen. Superbra, bara till att ställa det mot väggen sålänge medans man inte använder det. Men det beror ju helt på vad det kostar, eftersom det är Brio och det märket kostar ju lite grann. Väldigt bra kvalite men man vill ju inte lägga en förmögenhet ändå nu i början. Men vi får helt enkelt kolla vidare på sådana saker längre fram :)
Slänger upp en bild på vagnen.

Brio Joyful


Brio Changing Top

11+0

Idag går jag in i v.12.. Den magiska åldern som en vän sa till mig. ^^
Ska möta Mia idag på stan, ska se om jag kan hitta en bättre kedja till min bola. Den jag har nu är gjord av läder och den snurrar sig konstigt, så ska se om jag hittar en bättre riktig kedja :) Sen tänkte jag om man skulle gå inom leksaksaffären och kolla på barnvagn, även om det är väldigt tidigt, men man vill ändå kolla läget.. Vad det finns för modeller och priset osv. Sen är det ju sjukt svårt att hålla sig för att kolla på sådana saker :D Rille hade ju läst i Sydöstran om tester på olika barnvagnar. Så han kollar han också ^^

Nej nu kommer en bild ifrån idag.

Ha en bra dag!

Måndag

Idag är det måndag och jag känner mig allmänt seg. Är så trött om dagarna när jag jobbat så orkar inte blogga så mycket då. Men i torsdags gick jag in i v.11 (10+0) och fotade såklart. Lägger upp en bild sen som jag brukar.
I lördags så var vi på fest hos en kompis som fyllde 25. Där bestämde vi oss för att berätta för resten av vännerna att det är vår tur nu. Men dem flesta hade redan fattat det ;) Men nu vet iaf alla om det. Skrev även det på FaceBook igår och det känns bra att ha skrivit det nu. Så man kan prata mer öppet om det. :)
Finns inte så värst mycket att skriva om änsålänge.. känns som att magen växer men det syns kanske inte så mycket, men uppifrån tycker jag den ser stor ut. Haha!
Nej nu får det nog vara för idag, uppdaterar när jag har mer att skriva om. På torsdag denna veckan går jag ju in i v12.. som en kompis skrev "den magiska veckan" hehe. :D


Förresten, vad tycker ni om min fina nya design i bloggen? Kära syster Mia har hjälpt mig. Tycker den är supersnygg! Känns väldigt passande mig nu :)

Onsdag

Har precis ätit frukost, tvättar en massa och glor på tvn. Sen vid 12tiden ska jag ner till mamma och pappa. Tänkte ta med mig lite lunch så kan jag käka det där. Sen ska jag och mamma gå till sjukhuset så ska jag lämna kisseprov som jag glömde vid inskrivningen, så dem kan kolla äggvitehalten och om jag har någon urinvägsinfektion. Hoppas inte på något av detta. Sen ska vi vidare till CityGross så ska jag handla lite till imorgon. Då ska vi bjuda på middag till Sanna och Björn, även Theo kommer med såklart men han kan ju inte äta sånhär mat än ;) Vi ska kolla på en barnvagn dem har som vi kanske ska låna sen när det är dags. Sen ska dem även kolla in lägenheten och se hur vi bor, dem har ju inte hunnit hälsa på oss än. Men nu så :)

Igår så fick jag en tråkig nyhet av chefen. Det är såhär, ska förklara så bra jag kan.
Nere i butiken så var det en tjej som vi kan kalla för J som jobbade där förr, sen blev hon gravid och gick på mammaledighet. Och då kom chefen på att dem behövde ju egentligen inte henne där. Så dem sa upp henne, och enligt regler så ska J ha 2månaders uppsägningstid som hon måste jobba för. Och eftersom chefen redan har en som jobbar i butiken så kan inte J vara där. Och då får hon vara i cafét under oktober och november. Eftersom det går rätt dåligt för företaget just nu så kan man inte vara två stycken i cafét och jobba, så jag jobbar endast till 30/9 sen är jag uppsagd! Detta kom verkligen som en chock för mig igår, visste inte hur jag skulle reagera. Så jag berättade det för Rille när jag kom hem och han blev väldigt besviken och så kände vi.. Hur ska vi kunna försörja 3personer på en liten lön!? Men jag ska gå till ams 1 oktober och skriva in mig, sen får vi se om dem kan hjälpa mig. Om jag kanske får ersättning ifrån Försäkringskassan som jag fått innan. Hoppas verkligen på det iaf, för annars går inte det. Men vi får hålla tummarna för att allt löser sig, för det är ju ingen mening att söka några jobb för ingen anställer en som är gravid. Suck! Men jag försöker se det positivt, det var jobbigt att arbeta, eftersom det är ett tungt arbete.. tunga lyft osv. Nog om detta!

Det är denna barnvagnen som vi ska kolla på imorgon, den är himla smart för det är en bilbarnstol som barnet sitter i som man liksom "klickar" i barnvagnen. Supersmart! Och så tar den mindre plats i bagaget om man nu behöver ha med sig vagnen någonstans.

Nej nu ska jag börja göra mig iordning. Kanske uppdaterar senare eller blir det imorgon. För då går jag in i v.11! :D
Ha en bra dag!

Bättre sent än aldrig..

Ja i torsdags så gick jag in i vecka 10. Orkar inte alltid uppdatera samma dag, men det spelar ju inte så stor roll tycker jag inte. Lägger upp en bild på magen i v.9+0.. Så får ni se en liten kula iaf :)
I fredags var jag ledig, det var såå himla skönt. Men sovmorgon fick jag inte ändå, gick upp vid 8tiden och käkade frukost, tvättade håret sen gick jag ner på stan för Stephanie skulle klippa mig, och ja hon klippte mig verkligen. Vi bestämde att jag skulle klippa av rätt mycket för att det var så himla slitet. Så det blev ungefär 2dm som försvann :D Känns väldigt konstigt eftersom jag brukar känna håret ner på ryggen när jag inte har någon tröja på mig. Men nu känner jag inget hår alls, och att borsta håret är så stor skillnad! Men det är verkligen bättre nu än innan iaf.
I fredags kväll så när vi käkade tacos så helt pllötsligt kände jag mig jättedålig, hängig, febrig, ont i halsen och snorig. Så jag var likadan på lördagen så jag sjukanmälde mig faktiskt. På kvällen kom Fibban och Malin hit och kollade på film och käkade chips, riktigt gott :P Det blev "Kill Buljo" som vi glodde på, jädra rolig film :) Parodi på Kill Bill. Men sen stannade jag hemma idag med ifrån jobbet, är jätteförkyld.. Så det är ju bättre att jag stannar hemma och kurerar mig istället för att åka dit och smitta ner både kunder och personal.
Om en stund ska vi ner till svärmor och svärfar för att käka middag som blir lax och potatis, ska bli så gott! Längtar faktiskt efter potatis :P
Ja en bra grej med.. Jag har sluppit mitt illamående! :D Men luktsinnet är fortfarande kämpigt. Får se hur det går på jobbet på tisdag. Men skönt iaf att int ebehöva må illa direkt när man vaknar ända fram tills man ska lägga sig och sova :/
Tror inte jag har så himla mycket mer att skriva nu.. Ha en bra kväll gott folk!

v.9+0 alltså i v.10

Tisdag

Igår så kom Mia upp till mig så käkade vi lite frukost ihop.. Hon fick öppna kylskåpet till mig eftersom jag inte klarade av det pga vitlöksdoften som var där! Haha.. sjukt jobbigt!
Men sen så gick hon, jag och mamma ner till sjukhuset för att det är närmare till apoteket där än om vi skulle gå ner på stan, sen är det trevligt med att se annat än den gamla vanliga vägen ner till stan. Så väl där så köpte jag lite vitaminer eftersom jag har svårt att äta grönsaker. Men ska köpa ltie dressing så kanske det kan funka att få ner lite iaf. ^^
Senare på dagen så skrev Kina att hon och Andreas var i Khamn så dem undrade om dem kunde komma upp på lite kaffe sen efter att han tatuerat sig, så jovisst det gick bra. Så dem var här ungefär vid 19tiden. Fikade lite, dem hade köpt med sig Maryland Cookies :D Sååå gott! Kunde nog käkat upp hela paketet själv, men jag tog väl 2-3st kakor :P Sen så gav hon oss ett paket.. i det låg en supergullig heldress till bebis. Ganska tidigt med kläder redan nu kanske, men det kändes skönt att få det.. för nu fattar man att det är på riktigt när man ser den. Så lägger upp en bild på den så ni får se.. Kommer lägga upp fler bilder på kläder och dylikt vi kommer få i framtiden. Lägger även upp två bilder på presentkortet mamma och pappa fick. Tyvärr så skriver jag så fult, men jag skriver en text under för vad det står ;) Ni ser iaf helheten.


Detta presentkort gäller för ett barnbarn - Giltigt tom April -10.


Den söta dressen vi fick av Kina och Andreas. Gud vad jag längtar efter våran lilla kotte!

Inskrivning och andra trevligheter

I måndags så var vi på inskrivning hos MVC. Det gick himla bra, fick lämna lite provet, vägde och mätte mig. Så får man se hur mycket jag kommer gå upp under graviditeten.. Hoppas inte på allt för mycket :P Mamma gick ju upp max 9kg tror jag, med mig. Så det hoppas vi på :D
BM undrade om vi hade berättat för familjerna än och "Nej det har vi inte". Men det tyckte hon att vi skulle göra snart, kan ju inte vänta med en sådan sak ;) Så på kvällen sen så skickade jag ett sms till mamma och frågade om vi kunde komma ner på lite kaffe och glass. Så vi gick ner, jättenervösa och fulla av glädje. Satt och fikade lite, sen så gav vi dem presentkortet, mamma fattade inte alls vad som stod där.. (chocktillstånd) Sen helt plötsligt så sa hon rakt ut, "Nemen, neeej.. skojar ni med oss? Skojar ni? Ååååååh" Sen kom tårarna, hon sprang upp ur fotöljen, kramade om mig som också grät av lycka och lättnad. Känns så himla skönt nu att ha berättat det så man kan prata om alla tankar osv. Så hono blev jätteglad, kramade Rille med jättehårt. :) Det enda pappa fick fram "Vi trodde att Kina skulle va först". Haha! Tack så mycket ;) Sen ett bra tag senare så sa han "Grattis förresten, jag blev så chockad så jag visste inte vad jag skulle säga." Hehe, tack så mycket pappa. Känns bra att dem tog det så positivt, men det visste jag innan att dem skulle göra. Vi har ju vart tillsammans i snart 6 år jag och Rille. Så det kändes dags nu helt enkelt :) Sen när vi gick hemåt ringde jag Kina, och hon fattade först inte vad jag menade.. Men hon blev också jätteglad såklart, så vi pratade ett tag. Sen ringde jag Mia, och hon fattade verkligen inte alls! Haha!! jag sa till henne: "Du ska bli moster i april." Hon svarade: "Va, jag fattar inte, säg det igen?" Så gjorde jag det, hon svarade samma sak.. sen efter ett tag så förstod hon. XD Vadå chockad! Hihi. Under tiden ringde Rille sin mamma och berättade, ville såklart träffa henne och Michael när vi skulle säga det, men det blev ju tyvärr såhär. Men det blev bra det också. Känns jättebra att alla tog det positivt. :)

Imorgon går jag in i v.10 kom jag på innan, inte tänkt på det förräns nu när jag skrev det. Helt galet! Beställde även tid till UL så den 12 november ska vi på rutinultraljudet. Ska bli skönt att kunne se den lille och höra hjärtslagen. :D

Kommer snart ett inlägg till med lite bilder och mer uppdatering. Kan inte ta allt i ett och samma för då blir det för mycket för er att läsa. :)

Växjö

Det var ett tag sen jag bloggade sist, men jag har inte haft någonting att skriva och då känns det rätt meningslöst att fylla ut bloggen med helt tomma inlägg som ingen bryr sig om ändå ;)
Idag är jag i 8+2, byxorna jag har sitter så himla tajt redan.. Har ett par mjuka byxor jag använder mig mest av och dem sitter helt OK men jag kan inte få på mig några jeans längre :( Så det kan gå.. Hehe!
Men så idag åkte vi till Växjö för att ha en liten mysdag bara han och jag, så jag skulle även kolla efter en gördel jag läst om som man kan ha över byxorna och så kan man ha knappen uppknäppt, superbra tänkte jag! Kom in på H&M och hittade ingen gördel, men såg att dem hade 100kr rabatt på alla jeans. Så gick till mammadelen och kikade. Har tyckt att det känns lite tidigt för att köpa sådana byxor redan, men vad gör man!? Bättre det än och köpa ett par vanliga byxor i större storlek som man kanske ändå inte kan använda så länge. Så jag hittade i alla fall ett par ljusa jeans med gördel uppe vid då. Supersköna! Slänger upp en bild på dem, både med gördeln uppdragen och en utan.. För innan den stora magen kommer behöver jag ju inte ha en sådan grej över magen :)

Min bror är helt hopplös! Han har tjatat på Facebook hela tiden om att jag är gravid, (utan att jag sagt nåt) så idag hade han skrivit i min logg "Grattis till bäbis..osv.." och jag kunde inte låta honom skriva sånt för då tror ju alla andra också att jag är det. Och jag vill inte att alla vänner ska veta innan. :) Så jag ringde faktiskt upp honom nyss och berättade för honom att han kommer bli morbror i April.. och att han får absolut inte säga/skriva något om detta till någon. Resten av familjen får veta på fredag. Om alla kan då förstås. Hoppas hoppas! :D

Nej nu kommer lite bilder.. Den första är tagen i v.8+0, dem andra på byxorna jag köpte på H&M.





Ha en bra kväll allesammans.

RSS 2.0